Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Siz yola çukurlar açarsanız, o çukurun içerisine de patlayıcı koyarsanız, gelen ambulansa 12 el ateş ederseniz, o zaman kusura bakmayın, sizin yaptığınızın adı terördür" dedi.
Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin Samsun’da düzenlediği 65. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı’na katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı, slayt gösterisi ve Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in açılış konuşması ile başladı. Göksel’in konuşmasından sonra söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 1 Kasım seçimlerinin ardından yaşanan süreç hakkında sunum gerçekleştirdi.
"AMBULANSA 12 EL ATEŞ EDERSENİZ BUNUN ADI TERÖRDÜR"
Bakan Kılıç toplantıda, HDP heyeti tarafından mecliste gündeme getirilen operasyon bölgelerindeki vatandaşlara sağlık ekiplerinin gönderilmediği söylemlerini çok sert bir dille eleştirdi.
Bakan Kılıç, bazı muhalefet partili vekillerin operasyon bölgelerindeki haberleri çarpıttığını belirterek, "Biz şehitlerin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden hainlerin de bileğini kırarak yolumuza devam ederiz. HDP milletvekilleri meclisi gerip, olmayan şeyleri gündeme getirerek bir şekilde ortamı germeye çalışıyorlar. Neymiş efendim; ’Vatandaşlara ambulans gitmiyormuş. Belli bölgelerde yaşanan güvenlik ile alakalı çalışmalar esnasındaki yaralan vatandaşlarımıza ambulans gitmiyormuş’ Bu doğru olmayan bir söz. Bu konuyu Sağlık Bakanımızla da görüştük. Hükümet olarak üstümüzdeki görevleri yerine getirerek gerekli çalışmalar yapılıyor. Ama ambulansın bir yere gidebilmesi için yol lazım. Siz yola çukurlar açarsanız, o çukurun içerisine de patlayıcı koyarsanız, kapıların arkasına gizlice patlayıcılar saklarsanız, gelen ambulansa 12 el ateş ederseniz, o zaman kusura bakmayın, sizin yaptığınızın adı terördür. Yapanlar için söylüyorum. Sağlık Bakanımız mecliste resmini gösterdi 12 el ateş edilmiş ambulansa. Ona rağmen sağlık çalışanlarımız, kendi hayatlarını hiçe sayarak yardıma muhtaç arkadaşlarımıza yardıma koşuyorlar. Emniyet güçlerimiz onların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Ama gerçekleri çarpıtarak terör örgütünün ortaya koymuş olduğu haince işleri başka yere çekmeye çalışanlar da bu olayı farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar. Biz böyle bir şeye pabuç bırakmayız" diye konuştu.
"TERÖR ÖRGÜTÜNE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYENLERİN BU KONUDA SÖZ SÖYLEMEYE HAKKI YOKTUR"
"Terör örgütüne terör örgütü demeyenlerin bu konularda söz söylemeye hakkı yoktur" diyen Bakan Kılıç, "Bir de ’Emniyet güçleri bu bölgede neden bu kadar yoğun bir çalışma içerisinde?’ diyenler var. Bunu soranlara şunu söylüyorum. Emniyet güçlerinin görevi kamu düzenini sağlamaktır. Vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Siz önce gidin de vatandaşının can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara ’Siz ne yapıyorsunuz burada?’ diye sorun. Onlara bir ne olduklarını söyleyin. Terör örgütüne terör örgütü diyemeyenlerin bu konuda söz söylemeye hakkı yoktur. Emniyet güçlerimizin morali son derece iyidir. Bize bazı bilgiler geliyor. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için ’Biz buradayız hiç merak etmeyin’ diyorlar. Biz bu terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadeleyi vereceğiz. O terör örgütlerine destek veren başka terör örgütleri ile de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bazı farklı örgütlerin bir araya gelerek ortaya koymaya çalıştıkları eylemlerin veya geçmişteki eylemlerinin bir takım kişiler, kurumlar ve STK’lar tarafından devlete ve hükümete mal edilmeye çalışılmasını da altında ne olduğunu biz biliyoruz. Huzursuz, güvensizlik tesis etmeye çalışmanın, bu anlamda ortaya konulmaya çalışan bir şeyin ürünüdür bu. Devlet her vatandaşının güvenliğini sağlamakla sorumludur. Kamu düzenini sağlamakla sorumludur ve biz bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Toplantıya, Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bütün ilçe ve ilçe belediye başkanları, parti teşkilatı, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı.
Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.