12 Kasım 1999'da meydana gelen Düzce depreminde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Sakarya'dan yola çıkan bisiklet grubu, Düzce'ye geldi.

İstanbul, Ankara, Düzce, İzmit ve Sakarya'dan gelen grubu karşılayan Düzce Bisiklet Kulübü ve Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, birlikte pedal çevirdi. Anıtpark Meydanı'nda toplanan bisikletliler, "Depremi unutmadık, unutturmayacağız" pankartı açarak deprem şehitlerini andı.

Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anma adına bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Depreme karşı duyarlılığı arttırmak için farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Can, şöyle konuştu:

"Depremde hayatını kaybedenleri anmak hem de depremin etkilerinin, önlem alınarak en aza indirilebileceğine dikkati çekmek istedik. Sakarya'dan yola çıkan arkadaşlarımızı burada ağırlıyoruz. Güzel bir tur oldu. Depremi yaşayan bir kentte depremin izlerinin hala bulunduğu nesillerde deprem duyarlılığı oluşturmak istiyoruz."

Düzce Bisikletliler Kulübü Başkanı Birol Aksu da depremde hayatını kaybedenleri anmak adına kentten de sağlanan katılımla yaklaşık 200 kişinin pedal çevirdiğini belirtti.

Depremin 18. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sakarya'da toplanan ekibi karşıladıklarını aktaran Aksu, şunları söyledi:

"Deprem şehitlerini unutmayacağız. Depremin etkileri ve zararları ile ilgili çalışmalarımızı ve bilgilendirme çalışmamızı yaptık. Yaklaşık 60 kilometre pedal çeviren arkadaşlarımızla birlikte depremin yaşandığı kentimizde pedallamaya devam edeceğiz. Katılımcılara teşekkür ediyorum."