SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi İrem Ergen, sokak hayvanları için örnek projeye imza attı. Proje kapsamında sokak hayvanlarına destek için düzenlenen konsere gelen izleyiciler içeri parayla değil, kedi veya köpek mamaları alarak girdi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) İğne Deliği Gençlik Merkezi Gönüllü Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki İrem Ergen, sokak hayvanları için örnek proje düzenledi ve projeyi Atakum Genç Bank’a sunarak kabul ettirdi. Samsun’da sokak hayvanların beslenmesi için proje yürüten Ergen, proje kapsamında konser etkinliği düzenledi. Bir alışveriş merkezindeki Hayal Kahvesinde Piiz Müzik gruplarının düzenlediği konsere gelenler, ellerindeki kedi veya köpek mamaları dolu poşetleri kapıda görevlilere teslim ettikten sonra konsere alındı. Konsere gelenler Piiz müzik grubunun söylediği şarkılarla eğlendi. Konser sonuna kadar toplam 1 ton 5 kilogramlık mama toplandı.
Konsere mamalarla gelen öğrenciler ve müzikseverler, projeyi çok beğendiklerini ve desteklediklerini söyledi.
Hayvanların bu soğuk günlerde insanlardan daha çok bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Hayal Kahvesinin Yöneticisi Ali Alver, projeye yerlerini açarak destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
"1 TON MAMA TOPLADIK"
Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi Gönüllü Üyesi ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki İrem Ergen, "Daha önce arkadaşlarımız ile birlikte bir proje yazdık, Genç Banka sunduk ve kabul edildi. Bugün bir konser düzenledik. Sloganımızda olduğu gibi ’Konserimiz parayla değil mamayla’ Şuanda toplanan miktar çok güzel. İnsanlarda sadece farkındalık oluşturmadık, aynı zamanda hayvanlarımıza mama toplamış olduk. Mamalarımızı Çatalarmut mevkiindeki hayvan barınağına götüreceğiz. Şuanda 1 ton 5 kilogram mama toplandı. Ayrıca il dışından gelecek olan mamalarımız var. Yarın veya diğer günlerde de gelecek olan mamalarımız olacak" dedi.