Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde hızını alamayan tankerin kahvehanede oturanlara çarpması sonucu 2 kişi öldü, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Osman Usmalı idaresindeki 34 LOE 29 plakalı kimyasal madde yüklü tanker, D-100 kara yolu İstanbul istikameti Kaynaşlı kavşağında duramayarak, önce ışıklarda duran iki otomobil, daha sonra da yol kenarında park halinde bulunan biri minibüs 4 araca çarptı.

Hızını alamayan tanker, önüne aldığı minibüsle yol kenarındaki kahvehaneden geçerek boş araziye devrildi.

112 Acil Servis, itfaiye ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği kazada, yol kenarında servis bekleyen Ahmet Şen ve kahvehanenin önünde köftecilik yapan Sezgin Emirzaoğlu, tankerin altında kalarak hayatını kaybetti.

Emirzaoğlu ve Şen'in cesedi, itfaiye kaza kırım ve AFAD ekiplerince tankerin altından çıkarılarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada, tanker sürücüsü, ışıkta bekleyen araç sürücülerinden Mustafa Yıldız, kahvehanede oturan Kemal Nasır ve ismi henüz öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan tankerdeki kimyasal maddenin alüminyum sülfat olduğu belirlendi.

Kimyasalın yaydığı koku ve yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye sivil vatandaşların girmesini engelleyen jandarma ve polis ekipleri, megafonla sık sık anonslar yaparak uyarılarda bulundu.

Aynı zamanda önlem olarak İstanbul istikametindeki trafik tek şeritten kontrollü şekilde sağlanıyor.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bolu Dağı'ndan İstanbul istikametine giden bir tankerin Kaynaşlı ışıklarında muhtemelen freninin patlaması veya şoförünün uyuması sonucu kaza meydana geliyor." dedi.

Tankerin yol kenarındaki kahvehaneye girdiğini ifade eden Vali Dağlı, ilk belirlemelere göre olayda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

- Kaza anı güvenlik kamerasında

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin kamerasına yansıdı.

Kayıtlarda, ışıklı kavşağa hızla giren tankerin, araçlara çarptıktan sonra önüne aldığı minibüsü sürükleyerek, kahvehaneye girdiği görülüyor.

- Görgü tanığı anlatıyor

Olayın görgü tanıklarından Enver Akyüz, kavşağın karşısında arkadaşıyla muhabbet ederken korna sesiyle arkasını döndüğünü ve tankerin kamyonete vurduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Arkadaşımla sohbet ederken bir an korna sesi duyduk. Arkamızı döndük, tanker kamyonete vurdu ve havalandı. Uçağın yerden kalkışı gibi kafası yukarıya doğru yükseldi. Biçerek gitti, 5-6 aracı önüne katarak iki kahvenin arkasındaki boş alana doğru gitti. Kahveye girdiği esnada havaya bir ışık yansıdı."

Olayın ardından kahvehaneye doğru koştuklarını anlatan Akyüz, "Kahvehanenin önündeki ilk karşılaştığım arkadaşa 'Kalabalık mıydı kahve?' diye sordum, kalabalık olmadığını söyledi. İlk gördüğüm, kahvenin ocağı ve yan taraftaki köftecinin ocağı parçalanmıştı. Önce köfteci dükkanına sonra da kahvehaneye vurdu." diye konuştu.

Tanker sürücüsüne yardımda bulunduklarını kaydeden Akyüz, şunları aktardı:

"Hemen tankere doğru koştuk. Tanker sürücüsüne yardımcı olmaya çalıştık. Tanker sürücüsü kimyasal madde taşıdığını ve vücudunun yanmakta olduğunu söyledi. Oradaki arkadaşlarla sürücünün pantolonunu çıkardık, ambulans alıp gitti. Ama adam konuşuyordu."