Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı, kayakseverlerin yanı sıra kar görmek isteyenlerin de uğrak yeri oldu.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan, Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından Ilgaz, 1850 rakımda doğal güzellikler arasında bembeyaz görüntüsüyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye'nin birçok noktasında bu yıl beklenen kar yağışı olmadığı için özellikle çevre illerden Ilgaz'a vatandaşlar kar görmek için geliyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağda kar kalınlığının 90 santimetreyi bulduğunu söyledi.

Bu yıl ülke genelinde havaların sıcak gittiğini belirten Akkaya, "Ülkemizin genel iklim yapısından dolayı bu sene birçok yere kar yağmadı. Çevremizdeki il ve ilçelerde kar yağmadığı için Ilgaz'a kar görmeye gelenler bulunuyor." dedi.

Ziyaretçilerden lise öğrencisi Öykü Kaya, Ilgaz Dağı'nın çok güzel olduğunu dile getirerek "Hani normalde deniz gördüğümüzde espri olarak 'deniz gören masum Ankaralı' diye fotoğraf paylaşırdık. Bu sene Ankara'da kar da yoktu. Kar yağmadığı için okul olarak kar görmeye buraya geldik. Kar topu oynadık, teleferiğe bindik, kızakla kaydık. Gayet güzel ve yoğun bir gün oluyor." diye konuştu.

İsmail Yüksel de bu yıl kara hasret kaldıklarını belirterek "Safranbolu'dan geldim. Arkadaşlarım kayak yapıyor ama ben sırf kar görmek için buradayım. Çok güzel bir manzarası var." ifadelerini kullandı.

Zonguldak'tan gelen ilkokul öğrencisi Özgür Alp, Zonguldak'ta kar yağmadığı için ailesine kar görmek istediğini söylediğini belirterek "Onlar da beni buraya getirdi. Arkadaşımla kar topu oynuyorum, eğleniyoruz." dedi.