Kastamonu'da, "2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kızak Yarışları ve Kar Festivali"nin kızak yarışları bölümü sona erdi.

Ilgaz Dağı'nda gerçekleştirilen festival kapsamındaki kızak yarışlarına 10 ilden 15'i kadın olmak üzere 73 sporcu katıldı.

Vali Yaşar Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların güzel geçtiğini söyledi.

"2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında yarışlar düzenlediklerini anlatan Karadeniz, "Ilgaz Dağı'nda yarışların yanı sıra bir yandan da ciddi bir turizm faaliyeti yapılıyor. Ilgaz Dağı'na önümüzdeki yıllarda yeni yatırımlar yaparak bölgenin daha da büyümesine çalışacağız." dedi.

Yarışlara ilginin yoğun olduğunu dile getiren Karadeniz, "Kayak için tatil için gelenler de kızak yarışlarını takip ediyor. Onların da ilgisini çekiyor." ifadesini kullandı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, 600 yıllık bir geleneği yaşattıklarını vurguladı. Genç, yarışa farklı illerden çok sayıda sporcunun katıldığını aktardı.

Yarışları erkeklerde büyüklerde Yetkin Turan, gençlerde Sadık Çolakoğlu, yıldızlarda Selahattin Ersöz, miniklerde Eymen Nafi Çelik ilk sırada tamamladı.

Kadınlarda ise büyüklerde Sıdıka Nur Yüce, gençlerde İrem Sambur, miniklerde Nursena Sevinç birinciliği elde etti.

Erzurum kızağında da büyüklerde Metehan Pak, gençlerde Yusuf Yurdalan, Yıldızlarda Murat Aksakallı, miniklerde Yunus Yıldırım, halk yarışlarında da Cemil Değirmenci birinci oldu.