Samsun'un Çarşamba ilçesinde Memur-Sen üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatına katılmak için gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Zübeyde Hanım Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, İlçe Jandarma Komutanlığına kadar yürüdü.

Sendika üyeleri, daha sonra Zeytin Dalı Harekatına katılmak için gönüllü askerlik başvuru dilekçelerini yetkililere verdi.

Memur-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, terör unsurlarını temizlemek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini söyledi.

Devletin bu yöndeki kararlılığını paylaşmak amacıyla gönüllü askere alınma başvurularını yaptıklarını belirten Şafak, Türk ordusunun Afrin'deki kanlı terör iktidarına son vereceğini vurguladı.

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı Türkiye'nin başlattığı harekatın özellikle emperyalizm stratejilerine karşı atılan tarihi önemde bir adım olduğuna işaret eden Şafak, şunları kaydetti:

"Özellikle bölgenin demografisiyle oynayan, kalabalık nüfus hareketlerini tetikleyerek bölgeleri insansızlaştıran ve terör örgütlerine alan açan emperyalizmin taşeronlarına karşı devletimiz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, PKK'nın uzantısı PYD'nin Afrin özelindeki kanlı iktidarının da sonunu getirecektir. Artık herkes tarafından emperyalist kurgu olduğu bilinen DEAŞ ile mücadele adına terör örgütü olma özelliği gizlenmek istenen PYD'nin bölge insanına uyguladığı baskı ve şiddeti sonlandırmasını beklediğimiz harekat, aynı zamanda zorla terör kamplarına kaçırılan çocukların ve ailelerinin özgürlüğü, PKK/PYD tarafından sürülen diğer toplulukların da yurtlarına kavuşmaları anlamına gelecektir. Bölgenin hafızası konumundaki ülkemizin birliği ve beraberliği, herkes için bir umuttur."