Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Karacasu Mandıra köyü sakinleri köylerinin arazi sınırları içinde bulunan ağaçların kesim işinin kendilerine verilmesi için ormanlık alanda nöbet tutuyor.

Mudurnu ilçesi sınırları içinde olmasına rağmen Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Balıklı Orman Şefliği işletme sahasında yer alan Balıklı Yaylasının orman kesim işinin kendilerine verilmesini isteyen Karacasu Mandıra köyü sakinleri ormanlık alanda nöbet tutmaya başladı.

Bölgede gerçekleştirilecek olan kesim işinin Düzce'nin Gölyaka ilçesinde faaliyet gösteren bir müteahhide verildiğini iddia eden köylüler, kendi köylerinin sınırlarında yer alan ağaçların köy kooperatifi aracılığı ile kesilmesini istiyor.

Bölgede yapılan kesim işinin yıllarca Karacasu Mandıra köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi aracılığı ile yapıldığını belirten köylüler, bu sene yapılacak kesimin de kendileri tarafından yapılması için bölgede nöbet tutmaya başladı.

Köy sakinleri, Gölyaka'dan gelecek olan orman işçilerini bölgeye sokmayacaklarını ifade ederek, kesim işinin kendilerinin hakkı olduğunu iddia etti.

Kooperatif başkanı Muammer Çıldır, yaptığı açıklamada, en önemli geçim kaynaklarının orman kesim işi olduğunu kaydederek, bu ağaçların müteahhit tarafından kesilmemesi için bölgede çadır kurarak nöbete başladıklarını söyledi.

Çıldır, Balıklı yaylasında gerçekleşen kesim işinin yıllardır köy kooperatifi aracılığı ile yapıldığına vurgu yaparak, "Bu yaylalardaki üretimleri biz yapmaktayız.Gölyaka Orman İşletmesi Balıklı Orman Şefliği bizim damgalı olan bölmelerimizi müteahhide vermiş. Şu anda köylü işsiz. İş bekliyor. İlgili makamlara duyurmak için nöbet tutmaktayız. Köylü ormanı başkasına kestirmek istemiyor. Biz orman işletmesine çalışmak istiyoruz müteahhide değil." dedi.

Karacasu Mandıra köyü muhtarı Mustafa Çelikhan ise kendilerinin mağdur olduğunu anlatarak, "Biz nöbetteyiz. Kooperatifimizin haberi olmadan tahsis yapılmış. Sözleşme yapılmadan da biz burasını kestirmek istemiyoruz." şeklinde konuştu.