Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğüne bağlı İlkadım Kız Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, gazilere iftar yemeği verdi.

İlkadım Kız Yurdu'nun bahçesinde düzenlenen iftara yemeğine, Kıbrıs ve Kore gazisi 20 kişi ile 1992'de Iğdır'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan İlhan Namlı'nın annesi katıldı. Üniversite öğrencileri hazırladıkları yemekleri, şehit ailesi ile gazilere ikram etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptığı konuşmada, evlatlarını vatanı için feda eden şehit aileleri ve gazilerle gurur duyduklarını dile getirdi.

Kasapoğlu, "Bizim görevimiz sizlere sahip çıkmaktır. Yurtlarda kalan öğrencilerimiz, gazilerimize ve şehit ailemize iftar yemeği programı düzenleyerek örnek bir davranış sergilemiştir." dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril de "Bu topraklarda yüzyıllardır huzuru bozmak için oyunlar oynanmakta ve oynanmaya da devam edilmektedir. Bu topraklar şehit ve gazilerimizin kanı ile sulanmış ve anamızın ak sütü gibi bizlere helaldir." ifadesini kullandı.

Diril, öğrencilerin duyarlı davranışının kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Yemeğin ardından şehit ve gaziler için dua edildi.