Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce 5 okula 150 bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki protokol kapsamında, “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara bisiklet desteği sağlanıyor. Bu kapsamda Samsun’da da Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün temin ettiği 150 adet bisiklet Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği 5 okula dağıtıldı. Samsun Halk Sağlığı Müdürü "Her Gün 10 Bin Adım" sloganıyla, tören öncesi Verem Dispanseri Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in açılış konuşmasından sonra törende konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Gelişmiş batı ülkelerinin en büyük problemlerinden birinin obezite. Obezite ile mücadele eden ülkeler, açlıkla mücadele eden ülkelerin karınlarının doymasından daha fazla parayı ’zayıf kalalım’ diye harcıyorlar. Hareketlilik bizi her zaman sağlıklı kılar. Gençler fosil yakıt kullanılan araçlarla ulaşımlarını sağlamak yerine, kendi güçleriyle bisiklet kullanmaları önemli. Program kapsamında okullarda beden eğitimi dersinde bisiklet modülünü seçen öğrencilere bisiklet dağıtımı yapılıyor. İyi ki böyle bir bölüm seçmişsiniz. O bisikletlere sahip olacaksınız. Sevgili çocuklar, bisiklet yollarını kullanın. Aynı zamanda bisiklet yolu olmayan yerlerde, belediyelerin bisiklet yolu açmaları için teşvikte bulunun. Siz örnek olursunuz. Bisikletleri sürerken kurallara uyun, uymayanları uyarın" dedi.
YILMAZ: "BİSİKLETLER DE ÇOK GÜZEL"
Sağlıklı yaşamı öneren bir program kapsamında okullara bisiklet dağıtımı yapıldığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bisiklet kullanımını geliştirmek için Samsun sahilinde boydan boya bisiklet yolu kazandırılması için bir çaba içine girdik. Bu bisiklet dağıtımı töreni de bu amaca katkı sağlayacaktır. Bisikletler de çok güzel. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Sağlığı Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese bisiklet kullanımına katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Her Gün 10 Bin Adım" sloganıyla yürüyüş düzenlediklerini ifade eden Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Okullarda başlattığımız obezite ile mücadele programı kapsamında bize destek veren öğrencilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün, ’Hareketsiz kalma, harekete geç’ sloganıyla okullarda bisiklet kullanan öğrencilere bisiklet dağıtacağız. İnşallah tüm öğrencilere örnek olur" ifadelerini kullandı.
Törende Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir süre bisiklet sürdü.
150 bisiklet; Atakum Fahriye Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne 38 adet, Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne 16 adet, Canik Fatih İmam Hatip Ortaokulu’na 45 adet, İlkadım 75.Yıl Ortaokulu’na 20 adet ve İlkadım Belediye Ortaokulu’na 32 adet bisiklet dağıtıldı. Bisiklet dağıtılan okul öğrencileri çok mutlu olduklarını belirttiler.