Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 5 Kasım 2015'te, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır'ın adı, Trabzon'da kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekiplerince Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu binasında hazırlanan z-kütüphane, hizmete açıldı.

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, açılışta yaptığı konuşmada, güvenliğin, özel ve önemli bir hizmet alanına girdiğini belirterek, "Polisliğin temel görevi toplumda huzur ve güven ortamını tesis etmektir. Modern polislik anlayışında da vatandaşın destek ve yardımı alınmadan polisin başarılı olamayacağı açık ve kesindir." dedi.

Amaçlarının toplumda kendine güvenen, iletişimden korkmayan, hızlı öğrenme kabiliyeti olan, okuma alışkanlığı kazanmış, tarihi ve kültürel bilgi sahibi, araştırma yapabilen ve milli kimlikle aidiyet duygusu gelişmiş, bulunduğu topluma fayda sağlayacak nesillerin yetişmesi olduğunu vurgulayan Çevik, şunları söyledi:

"Yapmış olduğumuz bu ve bunun gibi projelerle çocuklarımızın suç ve suç ortamından uzak kalmalarını sağlayarak onları kendileri için daha verimli alanlara yönlendirmektir. Yapılan bu çalışma ile çocuk ve gençlerimizi kitap ve kütüphane ile buluşturup aynı zamanda kahraman şehidimiz özel harekat polisi Necmi Çakır'ın isminin yaşatılmasını sağlamış olmaktayız. Aziz şehidimizi bu vesileyle saygıyla yad ediyorum."

Açılışın ardından Çevik ve beraberindekiler, z-kütüphanede öğrencilerle sohbet ederek satranç oynadı.

Açılışa, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, şehit Çakır'ın babası Fahri Çakır ve annesi Nuriye Çakır, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar da katıldı.