Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, sokakta kıyma çekmenin hem yasak hem de hijyenik olmadığını belirterek vatandaşları uyardı.
Kurban Bayramı dolayısıyla kesilen kurbanlıkların bir kısmını kıyma yapıp derin dondurucularda muhafaza altında tutmak isteyen vatandaşlar kıyma çekiminden para kazanmak isteyenlerin artmasına sebep oldu. Kasaplar et satışının durması sonucu kıyma çekimi mesaisi yaparken, mahalle aralarındaki farklı esnaf grupları ise iş yerlerinin önüne kıyma çekme makinesi koyup "Kıyma çekilir" yazısı asarak müşteri topluyor. Bakkal, berber, bilgisayarcı, elektrikçi gibi birçok farklı meslek dalındaki vatandaşların para karşılığı kıyma çekmesi dikkat çekiyor.
“BİLGİSAYARCI BİLE KIYMA ÇEKİYOR”
Samsun Kasaplar Odası, kıyma çekiminin steril ortamlarda yapılması gerektiğini belirterek, "Kıymanızı kasaplara çektirin" uyarısında bulundu. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen yaptığı açıklamada, “Sokakta kıyma çekenler konusunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile görüştük. Bilgisayarcı bile kıyma çekiyor. Biz gereken önlemleri aldık. Arkadaşlarımız bu kişiler hakkında ihbarda bulunacaklar. Bu uygulamalar hem yasak hem de yanlış. Vatandaşlar, bu tür sokak aralarındaki kişilere etlerini çektirmesinler. Kasaplıkla hiç alakası olmayan vatandaşlar, çekme makinesini alıp dükkanın önüne koyuyor, işi bilmiyor. Bu uygulama hem sağlık açısından yanlış hem de işi bilmeyen bu vatandaşlar açısından yanlış bir durum. Bu vatandaşlar kıyma çektirirken elini makineye kaptırabilir. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı olsunlar. Etlerini güvendikleri kasaplara çektirsinler” dedi.