Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Muhlis Yeşilyurt, Yakakent ilçesinin altyapı sorunun yıl sonuna kadar çözüleceğini söyledi.

Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi ile Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi'nin 24 milyon liraya mal olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yakakent ilçesindeki altyapı çalışmalarına 1,5 yıl önce start verildi. Proje de 27 kilometre kanalizasyon ve 1,5 kilometre de yağmur suyu hattı olmak üzere, toplam 28,5 kilometrelik hat tamamlandı. Ayrıca projede, kanalizasyon ve yağmursuyu hattının yüzde 73'ü tamamlandı. Proje tamamlandığında, toplam 40 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek."

Projenin, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankasının katkıları ile ortaklaşa yapıldığına dile getiren Yeşilyurt, şöyle devam etti:

"2017 yılı sonunda tamamlanacak projede 4 terfi merkezi yapılacak. Atıksu Arıtma Tesisi sahasına yapılacak terfi merkezi ile şebekede toplanan atık sular, arıtıldıktan sonra derin deniz deşarjı ile tahliye edilecek. Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının, yüzde 75'i tamamlandı. Tesis tamamlandıktan sonra, yüklenici firma, 1 yıl süre ile işletmesini üstlenecek."

Yeşilyurt, Yakakent'teki proje tamamlanıp devreye girdiğinde, çevreye duyarlı ve en çağdaş kanalizasyon sisteminin hayata geçeceğini dile getirerek, "Modern atık su arıtma sistemi devreye girecek ve Yakakent'te modern yaşantıya katkı sağlayacak. Turizm açısından da geleceği parlak olan, ilçede halkımız, sağlıklı bir şekilde deniz turizminden de kazanç sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Etüt Proje ve Yapım Şube Müdürü ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkan Vekili Nihat Mıhçı ile proje kontrolörü Çevre Mühendisi Ali Osman Yayla, Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden, inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.