Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bir doktorun darbedilmesine ilişkin gözaltına alınan biri uzman erbaş 2 kişi, adliyeye getirildi.

Acılık Aile Sağlık Merkezi'nde görevli Doktor Hasan Koca'nın darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan uzman erbaş Mustafa B. ile Tarkan Y'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler, doktor Hasan Koca'yı 23 Şubat'ta, saat 02.30 gibi otostop yaptığı sırada bir alış veriş merkezi önünden araçlarına aldıklarını anlattı.

Şüphelilerin, "Araca aldığımızda alkollüydü, biz de alkol almıştık. Daha sonra Kozlu ilçesinde orman yoluna gittik. Burada alkol almaya devam ettik. Kendisi daha sonra bize ahlaksız teklifte bulununca darp ettik. Darp etmemizin ardından yol kenarına bırakarak olay yerinden uzaklaştık." şeklinde ifade verdikleri belirtildi.

Bu arada doktor Hasan Koca'nın kafasına aldığı darbelerin yanı sıra bırakıldığı yerdeki soğuk nedeniyle yoğun bakımda kaldığı öğrenildi.

- Olay

Acılık Aile Sağlık Merkezinde görevli Doktor Hasan Koca'dan 22 Şubat'ta haber alamayan yakınları, durumu polis ve jandarmaya bildirmiş, Koca'nın bulunması için harekete geçen ekipler, ilçeye bağlı Örencik köyü yakınlarında yerde yatan bir kişi olduğu ihbarı üzerine bölgeye gitmişti.

Ekipler, söz konusu kişinin Koca olduğunu tespit etmişti. Sağlık ekiplerince, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine kaldırılan Koca'nın başına aldığı darbeler nedeniyle hayati tehlikesinin olduğu belirtilmişti.

Olayla ilgili jandarma ekipleri 5 kişiyi ifadeye çağırmış, yapılan incelemelerde Kozlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Hasan Koca'nın darbedilmesine ilişkin Mustafa B. ile Tarkan Y. gözaltına alınmıştı.