MHP Samsun Milletvekili Adayı Hüseyin Edis MHP iktidarında büyükşehir yasasını yeniden düzenleyeceklerini ve belde belediyelerinin tekar açılacağını söyledi.

 HALKIMIZ BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR

Büyükşehir uygulamalarının Samsun'da çok büyük mağduriyetlere yol açtığını söyleyen MHP Samsun Milletvekili Adayı Hüseyin Edis “Hem yasanın kendisi ve uygulamaları hem de Samsun'da iş bilmez bir uygulamacı olduğu için vatandaş sıkıntı çekmektedir. MHP olarak kapatılan beldelerimizi yeniden açacağız. Muhtarların tüzel kişiliklerini, tüzel kişiliklerin mal varlıklarını geri vereceğiz. Muhtarlara 1400 TL asgari ücret vereceğiz. Azalara 150 TL maaş bağlayacağız. Köylerle alakalı kanunda 1.5 yılı gitmiş 3.5 yılı kalmıştır. İstisnasız bütün vatandaşlarımız su paralarından yakınmaktadır. Yarınlarda köylerde mezarlıktan para alacaklar. Köylerimizdeki emlak vergileri bile alınmaya başlanacak. Bu uygulamaları ortadan kaldırmanın yolu Büyükşehir yasasını yeniden düzenlemekten geçmektedir. MHP olarak her şeyden önce bunu vaat ediyoruz.” dedi.

 BÜYÜKŞEHİR, VATANDAŞI KANDIRMASIN

MHP İktidarında il özel idarelerini yeniden kuracaklarını belirten Edis; “Büyükşehir, İl Özel İdare’ye ayrılan kaynakları çarçur etmiştir. Bugün ilçe belediyeleri zor günler geçirmektedir. İller Bankası’ndan gelen payların 3’te 2’si büyükşehirlere gitmiştir. Belediye başkanları yerel seçimlerde halka verdikleri vaatlerin hiç birisini gerçekleştiremezken, Büyükşehir belediye başkanının eline bakıp ne verirse ona mahkum olmuştur. Bir nevi ilçe belediyeleri muhtarlıklara dönmüştür. Hükümetin çıkardığı bu yasada mahallelere dönüşen köylerimiz yeniden eski kimliğine kavuşacak.Köy statüsünü alacak. Bunları MHP iktidarına düzelteceğiz.' diye konuştu.