DERİN ŞÜPHE

Reinadan çıkmayı başaran teröristin bir taksi ile kuruçeşme yönüne gittiği ve bu mevkide taksiden indiği belirtiliyor.

İndiği sahil bölgesinin hemen üst tarafında bir çok konsolosluk arazisinin olduğu biliniyor. Teröristin şu ana kadar sırra kadem basması akla başka soruları getiriyor.

Zeytinburnundan ortaköye taksi ile gelerek terör eylemini gerçekleştiren ve doğu türkistanlı olduğu tahmin edilen şahsın neden kuruçeşmede taksiden indiği araştırılan diğer bir konu.

Eylemin planlı olduğu ve teröristin profesyonel katil olduğu tüm uzmanların görüş birliği yaptığı bir husus. Şamil Tayyar'ın ifadesine göre eylemi CİA organize etmiş.

Tüm bu iddiaların netleşebilmesi için teröristin ölü ya da diri yakalanması çok önemli.

Bağlantılarının neler olduğu ve kimlerle temas halinde bu eylemi gerçekleştirdiği çok önemli konular.

Gezi kalkışmasına benzer bir laik-antilaik çatışması çıkarmaya çalışılan eylem sonrası Türkiye'de ve yurtdışında belli merkezlerin hemen bu konu üzerinden provakasyona başlamış olmaları tesadüf değildir.

Gezi olaylarının planlayıcıları, Karpov suikastinin düzenleyicileri, Türkiye'ye Nato mesajı veriyor. Şangayı konuşmayın, natodan uzaklaşmayın baskısını masum canlar üzerinden vurgulu şekilde iletiyor.

Eski adı Gladyo olan örgütün eylem tipine benzeyen bu eylem ile bilinen eylem tiplerinin istatistiksel verilerin hiç bir önemi olmadığı tam aksine her an her türlü eylem ile Türkiye'nin dize getirilmek istendiği mesajı açık veriliyor.

Rusya ile yakınlaşma batıyı aşırı rahatsız etti ve vahşi batı
"Ya vatanını Ya Canını" diyor

brthaber

İşte Katil