KATİL NERELİ

Uzmanlar, katilin Kırgız, Özbek veya Sincar bölgesinden olabileceğini ve ne yaptığını bilen profesyonel bir katil olduğunu belirtiyor.


 Başka yerlerde, İSİL militanının gece kulübüne nasıl saldırdığına ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Saldırganın, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinden taksi tuttuğu, kulübün bulunduğu Ortaköy'ye gitmeden önce bulunduğu tespit edildi. Kulübün yoğun trafik nedeniyle taksiden çıkarak dört dakika boyunca Reina'ya yürüdü. 

Saldırının ilk çekimi, saldırganın Reina'ya doğru yürürken ve vurduğu görülürken, bir kişinin yere düşmesine neden olan saat 01: 20'de kaydedildi.  silah taşıdıkları sınırlamalar nedeniyle silahsız olan muhafızları vurduğu görülüyor. Reina'da 01:23 am'da, görünen o ki, saldırıdan sonra ayakta kimse görülemediğinde ikinci görüntü kaydedildi. 

Çekimleri inceleyen uzmanlara göre, Deaş militanı silahın kullanımı konusunda profesyonelce eğitilmiş görünüyor. Yeşil gömlek giymiş, karanlık bir pantolon ve siyah çizme giymiş, uzun namlulu silahını da insanların üst organlarında ateş görüyordu. Soruşturmalara göre, saldırı boyunca altı şarjör cihazını değiştirdi ve 180'den fazla kurşun attı. 

Saldırgan kaçmak için kaç dakika önce kulüp içinde harcamış belli değil. Reina'ya girdikten sonra yukarı çıktı ve ateş etmeye başladı, aşağıya inmeden önce ateş etmeye devam etti. Şahitlere göre, aynı zamanda kafalarında yeryüzünde yatan insanları vurdu. 


Daha sonra Reina mutfağına gitti ve kıyafetini değiştirmeden önce ceketini çıkardı ve panik devam ederken sahneden kaçmadan önce yaklaşık 13 dakika orada kaldı. O da olay yerinden ayrılmadan önce silahını temizledi. 

Daha sonra bir taksi çevirdikten sonra sürücüye ödeyeceği paranın olmadığını söyledikten sonra Kuruçeşme'de taksiden indi.





Araştırmacılar, Reina'da bıraktığı ceketin cebinde toplam 500 Türk Lirası buldular ve polis, kulübe girdiğinde iki kat giyip giymediğini araştırıyor.