Bafra Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Kızılırmak İlkokulu'nun koordinatörlüğünde düzenlenen "Sevgiyle Uzanan Eller" projesinin yaz dönemi 2.inci kampı sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan Nebiyan Doğa ve İzcilik kampında gerçekleştirildi. İki gün ve bir gece devam eden kampta 40 öğrenci ve 5 öğretmen vardı. Kampa Dededağı, Cumhuriyet, Kemalpaşa, Fatih ve Gazi ortaokullarından toplamda 40 öğrenci katıldı.

Çocuklara kısa bir konuşma yapan Kaymakam Halis Arslan; Sevgiyle Uzanan Eller projemiz güzel bir şekilde çizgisinde devam ediyor. Yaz döneminde düzenlemiş olduğumuz Sevgi Kampının bu  2.cisini şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığının Doğa Ve İzcilik Kampında yapacaksınız. Bunun için sizlere nebiyan kampına göndereceğiz diye söz vermiştik ve şimdi sizleri gönderiyoruz. Gideceğiniz olan kamp yeri çok güzel ve harika bir yer. Bu projemize ilk zamanlarda 300 çocukla başladık şimdi ise 1000’lere ulaştık. Yaz sevgi kampından sonra okullarda ayrı ayrı bölümlerde değişik etkinliklerle projemiz devam edecektir. Sevgi kampımıza Dededağı, Cumhuriyet, Fatih, Kemalpaşa ve Gazi ortaokullarından toplamda 40 öğrenci katıldı. 2015-2016 sezonunda bu okul sayılarımız da da artış olacaktır. Sizlere refakat edecek olan öğretmenlerinizi dinleyin dedi.

Bafra Hükümet Konağı önünde düzenlenen programla 40 öğrenci Kaymakam Halis Arslan, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu ve velilerin katılımıyla yolcu edildiler.

Bafra Kaymakamlığı organizasyonunda gerçekleştirilen "Sevgiyle Uzanan Eller projesinde, yaz spor kurslarına katılan çocuklar arasından 40 öğrencimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan Nebiyan Doğa ve İzcilik kampında iki gün, bir gece konaklamalı olarak 2.inci Sevgi Yaz Kampı'nı yaptı. Çocuklar Sabah, öğle ve akşam yemeklerini yediler. Kamp akşamında hazırlamış oldukları etkinliklerini sergilediler. Etkinlikler arasında ayrıca çocuklar gündüz çevreyi iyi tanıma adına doğa yürüyüşü yaptılar, akabinde kendi aralarında masa tenisi, langırt, mini golf gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yaptılar. Akşam ise Sevgi ateşi yakıldı ve öğrenciler tarafından uyarlanan etkinliklerini sahnelediler. Konferans salonunda öğrencilere yönelik filim izlendi.  İkinci günde ise sabah kahvaltısı yapıldı. Son olarak çevre doğa yürüyüşü yapıldıktan sonra kamp sona erdi. Akabinde Nebiyan Doğa ve İzcilik Kampından ayrıldıktan sonra, Nebiyanda bulunan Alinin yeri tesislerinde işletmeci Ali bey tarafından çocuklara öğle yemeği ikramında bulundu.

Konaklamalı olarak yapılan Sevgi Yaz Kampı'nın amaçları çocukların kendilerine olan güvenini arttırmak, takım çalışmaları ve bireysel becerilerini arttırmak, yarının sağlıklı bireylerini yetiştirmek, paylaşma ve dostluk duygularını geliştirmek, öğrencileri yeni okul dönemine en iyi şekilde hazırlamaktır.