KAYSERİ TALAS'DA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Saldırıyı kimin gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor.

Saldırının bombalı araçla yapıldığı belitiliyor. Ölü ve yaralıların olduğu söylenen saldırı hakkında geniş çaplı soruşturma ve operasyon sürüyor.

Sabah saat 8,45 de gerçekleşen saldıryı kimin ne amaçla yaptığı soruşturma sonucu ortaya çıkarılacak.

Halk otobüsüne soldan yaklaşan araç patlatıldı.

Patlama bugün saat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi ZincidereMahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

NTV canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Cem Atakan, "Görgü tanıkları Erciyes Üniversitesi'nin hemen önünde özel halk otobüsünün yanında bir aracın infilak ettiğini söyledi" dedi.

CHP 
Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Kayseri Emniyet Müdürü 'bombalı araç saldırısı' dedi. Şehit ve yaralılar olduğunu aktardı" diyerek yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Kayseri Talas Saldırısı

Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

KYNK haberler.com