TERÖRİST, FETÖNÜN EN ETKİLİ OLDUĞU ÜLKELERİN BAŞINDA GELEN KIRGIZİSTAN VATANDAŞI

Teröristin Kırgızısitandan yaklaşık 1.5 ay önce türkiye geldiği ve eylemi yılbaşı gecesi planladığı ortaya çıktı.

Kırgızistan Cumhuriyetinin çok önemli bir özelliği var. Türkiye'nin Fetö ile mücadelesinde karşı tarafta saf tutan bir ülke olan Kırgızistan ABd'nin istihbarat örgütü CIA ve Fetö kontrolünde olan bir devlet mekanizmasına sahip. 

Tüm bu veriler katilin CIA'nın projesi olarak Fetö tarafından Türkiye'ye yönlendirilip yine Fetö elemanları tarafından lojistiğinin sağlanarak eylemi gerçekleştirmesi ve yine fetö elemanları tarafından saklanıp kaçırıldığına dair şüpheleri güçlendiriyor.

Deaş örgütünün bir üyesi olduğu ve eylemi Deaşın üstlenmesi sadece bir kılıf olarak düzenlenmiş gibi görünüyor.

Terör eyleminin gerçek sebebinin "Rusya ve doğu blokuna yakınlaşan Türkiye'nin yönünü tekrar Natoya çevirmesini sağlamak için, içeride yaşam tarzı üzerinden bir kaos çıkarıp iktidarı değiştirmek" olduğu tespit ediliyor.

Kırgızistan vatandaşı olduğu açıklanan katil


Teröristin 22 Kasım’da Konya’ya geldiği ve 29 Aralık’ta katliam için İstanbul’a kararyoluyla gittiği ortaya çıkmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçan teröristi arama çalışmaları devam ederken, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şu ana kadar 14 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Kırgızistan’dan eşi ve 2 çocuğuyla 20 Kasım’da uçakla İstanbul’a geldi.

Buradan karayolu ile önce Ankara’ya giden terörist ve ailesi yine karayolunu kullanarak 22 Kasım’da Konya’ya geldi. Konya’da emlakçı aracılığıyla aylık 1.100 TL kira ödeyerek stüdyo daire kiralayan terörist, 3 aylık kira parasını peşin verdi. Teröristin iş bulmak amacıyla Konya’ya geldiğini söylediği öğrenildi.

Teröristin 29 Aralık’ta saldırı için karayolunu kullanarak İstanbul’a gittiği bilgisine ulaşıldı. Teröristin gözaltına alınan eşinin saldırıyı televizyondan öğrendiğini, eşinin DEAŞ'a sempati duyduğunu bile bilmediğini öne sürdü.

Dün akşam televizyon kanallarında saldırganın görüntüsünün yayınlanmasının ardından kiraladığı evin bölgesinde oturanların 155 Polis İmdat Hattını arayarak teröristi gördüklerini ihbar ettiği belirtildi.