Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde düzenlediği Yaz Spor Okulları Samsun’da da büyük ilgi gördü.
Bu yıl, 26 bin 418 öğrenci yaz spor okullarından faydalandı. Engellilere yönelik yaz spor okullarında ise 90 öğrenci, altı branşta spor yapma imkanı buldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’yi gelecek dönemde temsil edecek sporcuların yetişebilmesi için yaz spor okullarının önemine işaret ederken, “Yaz Spor Okullarımız vasıtasıyla spora ilgisi ve yeteneği olan sporcular tespit edilecek belki de ilerleyen dönemlerde onların büyük başarılara imza atması sağlanacak” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin sporla tanışmaları, yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak ve spor kulüplerine oyuncu kaynağı oluşturmak amacıyla 81 il merkezi ve ilçelerinde her yıl uygulanan Yaz Spor Okulları, bu yıl da Samsun’da büyük ilgi gördü. Samsun’da 29 Haziran’da düzenlenen resmi açılış töreni ile start verilen Yaz Spor Okulları, 18 Eylül’de tamamlandı. 17 ilçede 26 bin 418 öğrenci Yaz Spor Okulları’ndan faydalanırken, öğrenciler, 24 farklı branşta 146 antrenör eşliğinde eğitime tabi tutuldu.
ENGELLİLERE ÜCRETSİZ YAZ SPOR OKULU
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Engelliler Spor Merkezi tarafından engellilere yönelik yaz spor okullarına ise 6 - 22 yaş grubundan 90 öğrenci kayıt yaptırdı. Katılımcılar, haftanın beş günü sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra yüzme, atletizm, cimnastik, masa tenisi, kort tenisi ve fitness branşlarında 9 antrenör eşliğinde spor yapma imkanı buldu.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor okullarının yaz tatilinde olan öğrencilerin farklı branşlarda kendilerini geliştirebilecekleri ve boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir faaliyet olduğuna işaret ederek, “Ülkemizin bayrağını her yerde dalgalandıracak sporcuların yetişmesi için ilk adım Yaz Spor Okulları’dır. Yaz Spor Okullarımız vasıtasıyla spora ilgisi ve yeteneği olan sporcular tespit edilecek belki de ilerleyen dönemlerde onların büyük başarılara imza atması sağlanacak. Bunun için Yaz Spor Okullarımız büyük önem arz ediyor. Samsun halkının yaz okullarına göstermiş olduğu ilgi memnuniyet verici. Bu durum şevkimizi daha da artırıyor” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, engelli öğrencilerin, engellerini aşmaları doğrultusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, “Yaz spor okullarında engelli çocuk ve gençlerimizi de unutmadık. Evlatlarımız, yaz döneminde evlerine kapanmadan hem çok güzel vakit geçirdi hem de spor yapma imkanı buldu. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra spor yaparak engellilerimiz, sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendiriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.