Üç belde belediyesinin(İlkadım, Gazi, Yeşilkent) 2009 yılında birleşmesi sonucunda iki ayrı hizmet binasında ihtiyaca cevap vermekte zorlanan İlkadım Belediyesi nihayet tam teşekküllü yeni belediye hizmet binasına kavuşuyor.

Temel atma çalışmaları için 20 dönümlük alan içerisine inşa edilecek Yeni Belediye Hizmet Binası için kazı çalışmaları başladı.  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'ta 11 dönüm alan içerisine konuşlandırılacak Yeni Belediye Hizmet Binası alanında yapılan ilk kazı çalışmalarını yerinde inceledi.  Tok, Kıran Mahallesi Ulugazi TOKİ Konutları önündeki alana inşa edilecek olan Yeni Belediye Hizmet Binası'nın Mart ayı sonu veya Nisan ayı başı gibi görkemli bir törenle temel atma merasimi tertiplemeyi düşündüklerini ifade etti.

BÜYÜK PROJELERİN MİMARI...

Göreve geldikten sonra Ihlamur Cafe ve Restaurant, Derebahçe Sosyal Tesisi, İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu, Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi ve Camii ve Külliye gibi büyük projeleri hayata geçiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yıllardır konuşulan ancak, bir türlü hayata geçirilemeyen Yeni Belediye Hizmet Binası'nın ilk kazmasını 'bismillah' diyerek vurduk. Hayırlı ve uğurlu olsun. " dedi.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK...

Kıran Mahallesi'nde belediyeye ait 20 dönümlük alan üzerinde 11 dönümlük arsaya Yeni Belediye Hizmet Binasını inşa edeceklerini belirten Başkan Tok, " Halkımıza söz verdiğimiz projeleri sırasıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Birçok ilden büyük nüfusa sahip 327 bin kişinin yaşadığı İlkadım ilçemizde İlkadım ve Gazi binalarında hizmet vermekteyiz. Binaların ayrı yerlerde olmasından dolayı kopukluklar yaşamaktayız.  Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına teknik ve idari birimleri tek çatı altında birleştireceğiz. İdari birimlerimiz İlkadım,  teknik birimlerimiz ise, Gazi binamızda bulunuyor. Vatandaşlarımız ve belediye personelimiz iki ayrı bina olduğundan dolayı oldukça sıkıntı yaşıyor. " diye konuştu.

 

TAM TEŞEKKÜLLÜ

Yeni Belediye Hizmet Binasının inşasıyla bölgeye önemli bir yatırım daha kazandıracaklarını söyleyen Başkan Tok, " 20 dönümlük araziye sahip arazinin 11 dönümü belediye hizmet binası, geri kalan alanlar ise meydan ve yeşil alan olacak. Belediye binamız, hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak. Projemizin içerisinde büyük bir meydan, çocuk kreşi, spor alanları,  belediye üst katında toplantı salonu, kafetarya, otopark ve dinlenme noktaları gibi birçok yer  bulunacak. Alanımızın 2600 metrekarelik  kısmını da camii alanı olarak terk ettik. Camiyi de, belediye olarak biz yapacaz. Ulugazi TOKİ sakinlerinin de acil ihtiyacı olan  cami ihtiyacını da bu şekilde karşılamış olacaz.” şeklinde konuştu.