Havzalılarla Acem Tekkesinde birlik ve beraberlik buluşmasında bir araya gelen Başkan Tok, Kayseri’de meydana gelen alçakça saldırıyı kınayarak, milletimizi sağduyulu davranmaya çağırdı.

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde  Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Kadın Kollarının düzenlediği toplantıya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Havza Dernekler Federasyonu Bölge Başkanı Harun Savaş, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Kadın Kolları Başkanı Kumru Çiçek, Dernek yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı. Son zamanlarda yaşanan terör olayları ve kalleş saldırılarda şehit olan vatandaşlar ve güvenlik güçleri için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından dua edilerek toplantıya başlanırken söz alan Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Kadın Kolları Başkanı Kumru Çiçek; “Yakın zamanda Derneğimiz Kadın Kollarının üyeleri ile Umre ziyaretinde bulunarak Ülkemizin birliği ve Müslüman coğrafyasında yaşanan savaşların son bulması için dualar ettik. Derneğimiz ve Kadın Kollarımıza sağladığı destekler için İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Ardından söz alan Havza Dernekler Federasyonu Harun Savaş ise "Sivil toplum örgütleri ile iletişimini her zaman sıcak tutarak birlik ve beraberliğimizi perçinleyen İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu gün bu toplantıda sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

 

BAŞKAN TOK; "BİZİM KARDEŞLİĞİMİZİ HİÇ BİR ÜST AKIL BOZAMAYACAK"

Başkan Tok, Kayseri’de meydana gelen alçakça saldırıyı kınayarak, milletimizi sağduyulu davranmaya çağırırken; "Terörün acı yüzünü bir kez daha göstermesiyle yüreğimizde derin yaralar açan saldırıyı lanetle kınıyorum. Fakat geldiğimiz noktada terörü kınamakla yetinmeyeceğiz! Türkiye asırlara dayanan tarihi, dünyaya her dönemde örnek olmuş liderlik ve kardeşlik vasıfları ve en zor günlerde tüm unsurlarıyla kenetlenmeyi başarmış vatandaşları ile büyük bir ülkedir. Ateşin düştüğü yeri yakmadığını, acılarımızı da mutluluklarımız gibi paylaştığımızı ve yüreğimizde hissettiğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz ki kınamaktan öte, bir olarak, beraber olarak ve hep birlikte Türkiye olarak terörü yenmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Tarihi dokusuyla manevi duyguların artmasını sağlayan Acem Tekkesi'nde Havzalı vatandaşlarla Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Tok; " Böylesine anlamlı günlerde bir araya gelmemize vesile olan Derneğiniz Kadın Kolları başkan ve üyelerine teşekkür ederim. Hepimizin üzülerek takip ettiği gibi Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyada maalesef büyük vahşet ve insanlık dışı katliamlar yaşanırken bu bataklığın içine bizimde çekilmemiz için batılı büyük güçler yine teröre ve vahşete baş vurmakta. Fakat bilinmelidir ki biz bu toprakları ecdadımızın kanlarıyla koruduk ve bir avuç haine asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Her şeyden önce bunun en büyük yolu birlik ve beraberlikle kenetlenmektir. Biz hem örf ve adetlerimizle hem de yüce dinimizin emriyle bu topraklarda asırlardır kardeşçe yaşadık ve büyük zaferlerle büyük güçlere karşı koyduk, bundan sonrada bizim kardeşliğimizi hiç bir üst akıl bozamayacaktır" şeklinde konuşarak salonda bulunanlardan büyük övgü ve destek aldı.

Toplantı sonrası Havza Dernekler Federasyonu Bölge Başkanı Harun Savaş tarafından Havza Derneklerine ve Havzalılara verdiği destekler için Başkan Tok'a teşekkür plaketi sunuldu.