Gazi başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Samsun Sanatçılar derneği Başkanı Ömer Mutlu ile yönetim kurulu üyeleri ,tebrik ve başarı içerikli dilekleri Başkan Demirtaş'a makamında iletti. Samsun’da sanatının gelişmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında sanatçılarla fikir alışverişinde bulunan Başkan Demirtaş, Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Mutlu'ya ziyaretlerinde ötürü teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Demirtaş ise, "Sanatınızla, yaptıklarınızla hem toplum aydınlanıyor hem dünyamıza, yaşamımıza zenginlik katıyorsunuz. Siz aynı zamanda topluma yön gösteren kişilersiniz. Sizler hep güzelliği temsil ediyorsunuz. Bizim bütün sanat camiasıyla, eğitim camiasıyla her alanda bu şehir için çalışan insanlarımız ile birlikteliklerimiz olacak" dedi.

-SAMSUNLU SANATÇILARA SAHİP ÇIKILMASI GEREK

İlçe halkının sanata ve sanatçıya olan ilgisini öne çıkarmak adına imkanlarımız dahilde belediye olarak çeşitli etkinliklerle sanatçılar ile sanat severleri buluşturacağını sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, ''Kentteki sanat etkinliklerinin yaygınlaşması için TSM, THM, koroları ,halkımızın katılım sağlayacağı şenlikler bu bağlamda bizler için önemli yer tutuyor. Biz sanatçılarımızla çalışmalarımızın sadece etkinliklerde etkinliğe olmamasını istiyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bu manada Samsunlu sanatçılara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz'' diye konuştu.