İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Ali Seyit Kılıç, Acem Tekkesinde düzenlenen programda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Hulusi Torun , Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Başkanı Bilal Erim, Samsun Aile ve Politikalar İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün , İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Ramazan Bayraktar, Şerif Mırık , Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ,şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Sohbet ortamında devam eden programda sorunların çözümü için karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

‘’ Şehitlerimiz ve gazilerimiz herkesin ortak değeridir’’

Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çeken İlkadım Belediye Başkan Vekili Ali Seyit Kılıç; “Şehitlerimiz ve gazilerimiz herkesin ortak değeri, biz öyle inanıyoruz. Onlar bizim evlatlarımız. Bizim onların bırakmış oldukları emanetlere sahip çıkmamız gerektiği bilincinde ve inancındayız. Bu yönde hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile bir bizler belediyemizle kamu kurumlarımız ile birlikte şehit yakınlarımızla gazilerimizle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onların sorunları, dertleri ile ilgilenmeye çalışıyoruz. Şehit Aileler ve Gaziler Koordinasyon Merkezi sayesinde şehit yakınları ve gazilerimiz hep beraber kaynaşacaklar. Burada yapılacak etkinliklerle burada iyi vakit geçirecekler.” dedi.

‘’ Şehit ailelerine hizmet etmekten şeref duyuyorum’’

Şehitlerimize olan  minnettarlığı  ve şehit ailelerine hizmet etmekten şeref duyduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Vekili Kılıç; Bugün bu topraklarda özgürce gezebiliyorsak, bu vatan bizim diyebiliyorsak, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanabiliyorsa; buna borçlu olduğumuz insanlar şehitlerimiz, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizdir. Aziz Şehitlerimiz rahmet anıyor  ve cephedeki askerlerimiz için dualar ediyoruz.” dedi.

‘’Gelecek nesillere sahip çıkan bir belediye’’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Vatan için kendilerini feda etmekten geri durmayan gazilerimizin çocukları ile aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi Başkanımıza bizleri unutmadığı için teşekkür ediyoruz. Belediye olarak bizim taleplerimize anında cevap veriyorlar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.