NORMAL DEĞİLLER

ABD'de Cumhuriyet Partisi, 'fil' logosuna sahip olduğu için partinin adayı Trump 'fil',

 Demokrat Partisi'nin logosu 'eşek'li olduğu için partinin adayı Clinton 'eşek' diye biliniyor.

ABD'deki seçim atmosferi erken başladı

ABD dış politikada Ortadoğu'da yaşanan krizlerle mücadele ederken içeride ise, Obama sonrası için “Kim Başkan olacak?" sorusu ABD kamuoyunda en çok tartışılan konu başlığı oldu. 2015'in başlarından itibaren ülke 2016 seçimlerine kilitlendi. Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton'ın başkanlık için hazırlandığı 2014 yılından itibaren dillendirilirken, Cumhuriyetçi kanattan adaylığını açıklayan ilk isim ise Ted Cruz oldu. Cumhuriyetçilerin diğer önemli başkan adayları ise Bush ailesinin üyesi Jeb Bush, Marco Rubio ve ünlü iş adamı Donald Trump oldu. Demokrat Parti'de ise Clinton'dan sonra en önemli isim olarak Demokrat Senatörü Bernie Sanders ön plana çıkan isim oldu.

 

ABD’de seçimleri eşşek kazanırsa bu eşşoğlu eşşeklerden daha çok çekeceğimiz var demektir. Çünkü Suriye ve Irakta hatta genel olarak bölgede katliam yapmaya ve bizim önümüzü kesmeye devam edecekler. Teröre destekleri sürecek demektir.

Filin kazanması durumunda ise dünyayı hortumlama endişe ayyuka çıkacak deniyor. Türkiye ve Müslümanlar için pek iyi düşünmediği bilinen filin de özellikle enerji bölgesi olan ortadoğuyu hortumlaması bekleniyor.

Neticede Amerikada kim kazanırsa kazansın dünya kaybedecek.

B             R             T

H     a      B      e     R