BİNDİĞİ DALI KESİYOR

 
Bilindiği gibi 3. köprü ve bağlı otoyolu geçiş ücretleri 160 TL yi buluyordu. bunun üzerine vatandaş geliştirdiği çözümle 92 TL kaçak geçiş ücreti ödeyerek 2. köprüyü tercih ediyordu.

Vatandaşın bu derdine çözüm (!) bulan yetkililer çareyi geçiş ücretlerinin cezasını 92 TL den 500 TL ye çıkarmakta buldu.

500 TL ceza için YETMEZ yorumu yapan vatandaşlar 3. köprü için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor.

Ceza Ücretinin 500 TL ye çıkarılmasının hiç bir haklı gerekçesinin olamayacağını belirten hukukçular, vatandaş ikinci kez mağdur edilmektedir.
Vatandaşın 3. köprüden geçmeyip 92 tl ceza ödeyerek 2. köprüyü tercih etmesini farklı algılayan yetkililerin 3. köprü geçiş ücretlerini 92 TL ye düşürmek yerine cezayı 500 TL ye çıkarmalarını tam bir kapitalist anlayış olarak yorumladı.

YAP-İŞLET-DEVRET Mİ? 

Son yapılan köprü ve otoyolların finansman yöntemi olan yap-işlet-devret yönteminin vatandaşlara çok pahalıya patladığının delili olan ücretler, bundan sonra bu finansman yöntemi ile yapılacak yatırımların kararlarının alınabilmesini referanduma götürme seçeneğini de gündeme getiriyor. 
Vatandaşı bunca borç yükü altına sokarken onayının alınmasının doğru ve hakkaniyetli bir yöntem olacağı ifade ediliyor.

brthaber. com