BİR TARAFTA SON OSMANLI REİSİ 

Osmanlı İmparatorluğunun 31'inci padişahı Sultan Abdülmecid Han'ın üçüncü kuşak torunu Osman Beyazid Osmanoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetmişti.



2009'DA HANEDAN REİSİ OLMUŞTU

İlk olarak Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camisi'ne getirilen Osmanoğlu'nun cenazesi, namazın ardından Long Island'da bulunan Washington Memorial Park Mezarlığı'nda defnedildi. Osman Beyazid Osmanoğlu, 2009 yılının Eylül ayında İstanbul'da vefat eden Osman Ertuğrul Efendi'nin yerine hanedan reisi olmuştu.

HANEDAN ÜYELERİ KATILDI

Camideki cenaze namazına, 2009 yılının eylül ayında İstanbul'da vefat eden Osman Ertuğrul Efendi'nin eşi Zeynep Osman ile bazı aile üyeleri, çalıştığı kütüphaneden çalışma arkadaşları ve Türk toplumunun üyeleri katıldı.

Zeynep Osman, törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son derece mütevazı ve efendi bir kişiyi kaybettiğimiz için son derece üzgünüm" değerlendirmesinde bulundu.

Eşi Osman Ertuğrul Efendi'nin ölümünün ardından Osmanoğlu'nun aile reisi olduğunu hatırlatan Zeynep Osman, onun sade bir hayat yaşadığını, şehzade olduğunu yakın çevresi dışındakilerin bilmediğini ifade etti. 

DİĞER TARAFTA ESKİ İRAN CUMHURBAŞKANI

Yüz binlerce kişinin katıldığı Rafsancani'nin cenaze töreninde namazı İran'ın dini lideri Hamaney kıldırdı, devlet erkanı saf tuttu. Törende kalabalık, sokaklara sığmadı.



CENAZE NAMAZINI HAMANEY KILDIRDI, DEVLET ERKANI SAF TUTTU

İran Devlet Televizyonu, Ayetullah Ali Hamaney'in yönettiği Eski Devlet Başkanı Rafsancani'nin cenaze töreni için 10 binlerce kişinin Salı günü sokakları doldurduğunu gösterdi. Cenaze namazında Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani ve tüm devlet erkanı saf tuttu.

RUHANİ TABUTUN ÖNÜNDE DUA ETTİ

Cenaze töreninde Ruhani lider Ali Hamaney, Devlet Başkanı Hasan Ruhani ve ParlamentoBaşkanı Ali Larijani ile birlikte Rafsancani'nin tabutunun önünde dua etti.

Bizim Vefamız da Bu Kadarmış.............!

aNALİZ hABER t. mERDOĞLU
iBRET-İ aLEM