Ankarada ki temasları kapsamında Kavak'ta yapımına başlanılacak olan cezaevi projesi için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser ve Adalet Bakanlığı ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Kırbıyık 'a ziyarette bulunan Başkan Sarıcaoğlu, "İlçemize yapılacak olan 2000 kişilik cezaevi ile ilgili tüm raporlarımızı Adalet Bakanlığı'na sunduk. Rabbimin izni ile 2017 yılında temelini atacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıcaoğlu eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan'ı ve  TBMM Grup Danışmanı Şevket Sarıcaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Buradaki ziyaretinin ardından Başkan Sarıcaoğlu Samsun Milletvekilleri ile görüşme yapmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giderek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ı, Ahmet Demircan'ı, Hasan Basri Kurt'u ve  Orhan Kırcalıyı  ziyaret etti.


Milletvekilleri ile görüşme yapan Sarıcaoğlu Kavak'a yapılacak projeler ile ilgili istişare ve değerlendirme toplantıları yaptı. Toplantı sonunda Milletvekilleri ile fotoğraf çekinen Sarıcaoğlu "İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. İlçemiz için bazı projeler konusunda kendileri ile hasbihal etme fırsatı bulduk. Sağ olsunlar bizleri dinleyip gerekli ilgi ve alakayı gösterdiler. Amacımız ilçemizi çok daha iyi noktalara getirmek" ifadelerinde bulundu.


Başkan Sarıcaoğlu daha sonra Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Taşan'ı ve Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir i ziyaret etti. Sarıcaoğlu her ikisine de ziyaretlerinden dolayı minnet duyduğunu ifade etti. Eski Kavak Belediye Başkanı, Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdür Vekili Bahri Kesici'yi makamında ziyaret ederek ilçede yapımı devam eden ve yapılan projeler hakkında bilgiler verdi. Sarıcaoğlu'nu karşısında gören Kesici mutlu olduğunu ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.