15 temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin ardından Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kavak'ta da demokrasi ve milli irade nöbetleri devam ediyor.

 

Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Kavak Emniyet Müdürü Adil Öztırak ve Kavak Müftüsü Abdullah Karaca her gece Kavak Kaymakamlığında saatlerce istişare toplantısı yapıyor.

 

Kavak Otogar Meydanın da vatandaşlarla birlikte sabah ezanına kadar duran Kavak Mülki Amirleri ara ara Kavak Kaymakamlığına geçip istişare halinde darbe girişiminin analizini yapıyorlar. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci şunları söyledi; "Ülkemize yapılan bu alçak saldırının galibi herzaman milletimizin birlik ve beraberliği ile Türkiye olacaktır. Herşeyi hesaba katıp ülkemize saldıranlar birşeyi unuttular oda Türk Milletinin birlik ve beraberliğini. Her akşam Kavak Otogar Meydanında vatandaşlarımız ile birlikte Demokrasi ve Milli İrade nöbeti tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrine kadarda nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise ; "Bu ilçenin Belediye Başkanı olduğum için ne kadar gurur duysam azdır. Hemşehrilerimiz, Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı meydanlara davet etmesi ile anında sokağa döküldüler ve bizlerle birlikte sabahlara kadar Demokrasi nöbeti tutuyorlar. Yüce Türk Milletinin tarih boyunca savaşları birlik ve beraberlik içinde kazandığını ve bu birlik ve beraberliği asla kimsenin bozamayacağını tüm dünya görmüştür. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar bu meydanları asla boş bırakmayacağız. Gücümüzü ve başarımızı tüm dünya gördü" ifadelerini kullandı.