Bakanlık sürekli tebliğlerle KDV de tevkifat oranlarını artırarak bir üründen kaç kez KDV tahsilatı yapmaktadır?  Bu durum Anayasaya aykırı mıdır?. Katma Değer Vergisi üretilen üründen bir kez alınması gereken bir vergi değil midir?

Ne çok soru var sorulması gereken. Halk adına…….

Bir yandan kredi kartları ve diğer reklam unsurlarıyla tüketime zorlanan ve özendirilen vatandaş, kazanmadan vergi ödemek zorunda bırakılmakta mıdır? Özellikle ailelerin yumuşak karnı çocukların görsel reklamlarla etki altına alınarak, ayrıca özellikle satılan gıda ürünlerinin bağımlılık yapma özelliklerinin olmasıyla vatandaşımız sürekli tüketim vaziyetinde bırakılmaktadır. Bu yapılanlar anayasamıza aykırı mıdır?

KDV, ÖTV gibi peşin vergiler ile toplumsal eşitlik çökertilmektedir.  Anayasamızın eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı olan bu vergiler toplumun devlete olan inancını da sarsmaktadır.

Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alma prensibi KDV ve ÖTV ile ortadan kaldırılmaktadır. Az kazanan da, çok kazanan da aynı KDV ve OTV oranlarını ödemektedir.

Çünkü vergilerin büyük bölümü kazançtan değil tüketimden tahsil edilir hale geldiğinden, asgari ücretle çalışan bir işçi ile holding patronu aynı vergiyi ödemektedir. Bu ise toplum iç huzurunda ve adalet algısında tamiri zor tahribatlar yapmaktadır.

“İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” prensibi ile iktidar olanlar, bu durumda belli bir kesimi yaşatmış, diğer kesimi ise bu çok şahane yaşayanların bir nevi koruması, payandası yapmış olmuyor mu?

Adalet hayatın her anı ve halinde olmalıdır.

Netice-i Talep : KDV ve ÖTV anayasaya aykırı olduğundan, tamamen kaldırılmalıdır.

Cumanız Mübarek olsun… Selim Bilâl