Türkiye'nin Oscar için "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde aday adayı gösterdiği "Ayla" adlı filminin Anadolu galası Tokat'ın Zile ilçesinde yapıldı.

Zile Saray Sinemasında yapılan galada Tokat Valisi Ömer Toraman ve protokol üyeleri ile vatandaşlar filmi izledi.

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zileliyim. Filmimizin Anadolu galasını memleketimizde yapmak istedim. Hemşehrilerimin gösterdiği ilgiden dolayı mutluyum." dedi.

Filmin oyuncularından İsmail Hacıoğlu da "Filmimizin yapımcısı Mustafa abiyi yalnız bırakmamak için bugün Zile'deyiz. Vatandaşlarımızın coşkusundan memnunum. İnşallah gişe birinciliğimiz sürer." dedi.

Filmi izledikten sonra Uslu, sahnede filmde Ayla'nın saklandığı tahtadan yapılan bavulu vatandaşlara gösterdi.

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği, yapımcılığını ise Mustafa Uslu'nun gerçekleştirdiği filmde, İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Eric Roberts, Lee Kyung-Jin, Sinem Uslu ve Erkan Petekkaya rol aldı.

Senaryosu Yiğit Güralp'e ait olan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan film, Kore Savaşı sırasında 5 yaşındaki kimsesiz bir kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adı verilen kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.