Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan ve bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Akçaabat ilçesindeki Sera Deresi Vadisi'nde 1950'de meydana gelen heyelanın ardından oluşan Sera Gölü, Sera Gölü, 2010 yılında tabiat parkı olarak ilan edildi.

Oluşum hikayesi, kent merkezine yakınlığı ve suyun başlı başına bir çekim merkezi olması nedeniyle oldukça popüler konumdaki göl, Trabzon'a 10, Akçaabat sahiline ise 3 kilometre mesafede yer alıyor.

Ulaşımı kolay olan göl, yaz aylarında olduğu gibi sonbaharda da sunduğu güzelliklerle dikkati çekiyor.

Yurdun farklı şehirlerinin yanı sıra Körfez ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda turisti ağırlayan göl; doğal yapısı, florası, balık, köfte ve yöresel ağırlıklı mutfak kültürüyle de her mevsim bölgenin önde turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sera Gölü'nün Trabzon'un önemli doğal ve turizm değerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Gölün her mevsim farklı güzellikler sunduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, "Turizmden alınan payı artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında Sera Gölü'ndeki turizmin hareketlendiğini görüyoruz. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor." dedi.

- "Görsel bir şölen sunuyor"

Gölün adeta görsel bir şölen sunduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, ayrıca oluşturulan dolgu alanında dinlenme ve vatandaşların getirdikleri yiyecekleri pişirecekleri küçük kamp yerleri, çocuk oyun alanları, lokanta, otopark ve kafeterya inşa edildiğini anlattı.

Gümrükçüoğlu, turizme dönük yapılan çalışmalarla ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını gözlemlediklerini belirterek, "İnsanlar artık Sera Gölü'nü daha çok tercih ediyor. Hedefimiz gölü turizmde daha da ön plana çıkartarak hem korumak hem de bölge ve ülke turizminin hizmetine sunmak." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, yaz turizm sezonunun oldukça yoğun geçtiğine işaret ederek, hareketliliğin yıl sonuna kadar aynı yoğunlukta sürmesini beklediklerini kaydetti.

Bölgenin Körfez ülkelerinden gelen turistlerden de rağbet gördüğünü belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"Turistlerimizin ilgisi sevindirici. O nedenle turizmden alınan payın giderek daha da artacağına inanıyorum. Turizmi artırmaya dönük yapılacak çalışmaları da önemsiyor ve de destekliyorum. Bu doğa harikasını koruyarak gelecekte de aynı ihtişamı ile ziyaretçilerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz."