1997 tertip asker adaylarının birliklerine teslim olmalarına günler kala düzenlenen moral ve motivasyon gecesine Belediye Başkanı Selim Özbalcı’nın yanı sıra Ak Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Onur Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Ladik Kemal Kaplan Huzurevi Müdürü Hakan Zeren, Başkan Yardımcısı Seyitahmet Sulubey, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, asker aileleri ve vatandaşlar da katılarak asker adaylarını yalnız bırakmadılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından slayt gösterileri eşliğinde başlayan program;  Vaizci Halit Gül tarafından okunan duanın ardından askere gidecek olan gençlere kına yakılması ile devam etti.

Asker adaylarına kına yakan Belediye Başkanı Selim Özbalcı, asker uğurlamanın Türk Milleti’nin geleneklerinde önemli bir yer tuttuğunu ve dünyanın hiçbir ülkesinde askerlik çağına gelmiş gençleri davullu zurnalı eğlenceler düzenleyerek güle oynaya askere gönderme adeti olmadığını ifade etti. Özbalcı konuşmasında; “Sizlerle bugün bir arada olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Davetimizi kırmayıp bizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah nasip ederse, 1997 tertip asker adaylarımız için örf ve adetlerimizde çok önemli bir yeri olan milli geleneğimiz asker kınası ile gençlerimizi uğurlayacağız. Belediye olarak geleneklerimizin yaşatılması ve devamlılığı adına askere gidecek gençlerimize de moral ve motivasyon sağlamak amacıyla bu programı gerçekleştirdik.


Asker adaylarımız bu törenle “Mehmetçik” olmanın manevi duygusunu birliklerine teslim olmadan önce bizlerle birlikte tadacaklar. Her Türk Genci için onur vesilesi olan askerlik görevini sizler de yerine getirmenin gururunu yaşayacaksınız. Biz görevimizi yaptık; şimdi sıra sizde. Gönülleriniz de vatan, millet, namus ve bayrak aşkıyla bize atalarımızdan emanet olan bu kutsal vatana hizmet etmek, bölünmez bütünlüğümüzü korumak ve gerektiğinde uğrunda kanınızı, canınızı vermek için bu kutsal görevi yerine getireceksiniz. Bu vatan sizlere emanet. Sizler vatanı bekledikçe, korudukça, görevlerinizi layıkıyla yerine getirdikçe, biz burada rahat uyuyabileceğiz. İnşallah hepiniz kazasız, belasız tezkerenizi alıp ailelerinizin yanına döneceksiniz. Kalbimiz ve dualarımız her daim sizlerle. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. “ dedi.

Konuşmanın ardından Özbalcı ve beraberindekiler asker adaylarına, Ladik Belediyesi’nin hazırladığı, içinde ihtiyaç duyabilecek kişisel ürünler, Kuran-Kerim ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu asker çantalarını hediye edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen program askerlerin müzik eşliğinde eğlenmesiyle devam etti.