Şehit Uzman Çavuş Salih Kayan’ın cenazesi, Adana’da yapılan askeri törenin ardından Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Dualarla ve gözyaşlarıyla karşılanan şehidimizin cenazesi, ilçemiz Avcı Sultan Mehmet Camii’nde ikindi namazına müteakip İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Doğankaş (Aladun) Mahallesi'ndeki aile kabristanlığınadefnedildi.

Şehidimizin cenazesine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Mhp Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Samsun MilletvekilleriKemal Zeybek,  Hayati Tekin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz,Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ladik Kaymakamı Engin Tok, Ak Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan,belediye başkanları, kaymakamlar, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,şehidin ailesi, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Duygusal anların yaşandığı ve şehidimizin son yolculuğuna uğurlandığı cenaze töreninden sonra konuşma yapan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, “Yine yüreğimiz yandı. Ateş maalesef bu sefer ilçemize düştü. Devletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin huzur ve kardeşliğine yönelik yapılan terör saldırıları cezasız kalmayacaktır. Allah’ın izniyle tüm terör örgütleriyok edilecektir.Şehitlik; peygamberlikten sonra en yüce makam. Böylesiyüce bir makama erişen Salihevladımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.