Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ASİAD üyesi işadamlarının desteğiyle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kurs desteği verilen Ufuk Okuma Salonları’nın yılsonu etkinliğine katıldı.

Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte dershaneye gitme imkanı olmayan 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine il genelindeki 6 şubesi ile ücretsiz olarak sınavlara hazırlık ve okula takviye kursları veren Ufuk Okuma Salonları’nın düzenlediği yılı sonu etkinliğine katıldı. Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERSİN-DER) bünyesinde faaliyet gösteren ve Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) üyesi işadamlarının maddi ve manevi katkısı ile eğitim hizmeti sunan Ufuk Eğitim Kurumları’nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında da çalışmalar gerçekleştirdiği belirtildi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci, kurumun gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri ve uyguladığı sosyal projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler izlendi. Vali Güzeloğlu, gösterilerin ardından Ufuk Okuma Salonları’na yaptığı katkılardan dolayı ASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz’a plaket verdi.

Etkinlikte konuşan Güzeloğlu, insanlığın muhtaç olduğu değerlerin inşası için önce gönüllere hitap etmek ve gönüllerde yer almak gerektiğini vurguladı. Güzeloğlu, “İçinde bulunduğumuz zaman, maddi değerlerde ne kadar gelişirse gelişsin gönül derinliğine ve zenginliğine erişmediği zaman fakirdir, yalnızdır ve yetersizdir. Maddi değerleri geliştirirken manevi değerleri ihmal ederseniz, bir müddet sonra bunun yokluğunu hisseder ve daha acısı bedelini ödersiniz. Bugün burada sizler bu manevi sorumluluğu hisseden, gönülden gönüle köprüler kuran bir hareketin temsilcilerisiniz” dedi.

Sadece çocukları değil, aileyi de bir bütün olarak ele alıp değişmeyi bir bütün olarak aileden başlayarak hedeflemek gerektiğinin altını çizen Güzeloğlu, “Özellikle de bu faaliyetler bir gönüllülük hareketi olması içindir. Biz de devlet ve valilik olarak Mersin sorumluluğuna geldiğimiz 2010 yılından itibaren yapmamız gereken her meseleye büyük bir gayret ile yaklaşıyoruz. Çok şükür çok güzel sonuçlar da alıyoruz. Çünkü çaresi belli. Bu bizim işimiz, devlet olarak mesuliyetimiz. Milleti yaşatmak en büyük ödevimiz. Ama gönlünden gelen bir katkıyı ve çabayı böylesine koymak işte Ufuk Okuma Salonları’nın temelindeki en büyük zenginliğimiz. Onun için biz bu çabanın ve düşüncenin, bu hareketin ve bu sevdanın dün de yanındaydık, bugün de yanındayız ve sonuna kadar da yanında olacağız. Çünkü biz el atılan her çocuğu bu ülkenin kazandığı bir zenginlik ve bu ülkenin yarınlarına, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kardeşçe yaşama iradesinde bu ülkeye değer katacak ve yakın gelecekte gönül elçileri olarak dünyaya dağılacak bir ışık olarak görüyoruz” diye konuştu.