"ELLE GELEN DÜĞÜN BAYRAM"

Ekonomideki son gelişmeleri de değerlendiren Yıldırım, dolardaki dalgalanmayı ABD başkanlık seçimlerini "favori adayın değil Sayın Trump'ın kazanmasına" bağladı.

"Dolar bütün dünyadaki para birimlerine göre değer kazanmaya başladı. Türkiye de bundan etkilendi" diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Elle gelen düğün bayram mesele budur. Biz Türkiye'nin ekonomisinin gidişatını bir kalbin çalışması gibi izliyoruz. 7 gün 24 saat bütün dış gelişmeleri olayları takip ederek tedbirleri alıyoruz. Bu bir müddet daha, dünyadaki ekonomiyle ilgili dalgalanma devam edecek. Kurlardaki dalgalanmalar beklenebilir. Türkiye bakımından alınması gereken tedbirler var. 2 başlıkta değerlendirmek mümkün. Merkez Bankası kendi iradesiyle kurdaki dalgalanmalara karşı tedbiri vardır ve bunu devreye sokacaktır. Diğeri hükümet olarak bizim yapacağımız işler. Bunların bir kısmını yaptık. Diğeri de idari kararlar. Kamu bankaları, mevduat faizlerini alt düzeyde bir faizle mevduat alma kararı verdiler. Bir çok paketle ilgili teşvikler açıklandı. Ekonomiye ilave destek yeniden yapılandırmalar, çek yasasında düzenleme gibi reformları yapmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi dünya ülkelerinin ekonomilerinden daha sağlam temellere oturuyor. CHP'nin kriz uyarısı için teşekür ediyoruz, CHP hep kriz uyarısı yapar. Bunu da ciddiye alıyoruz, her şeyi ciddiye aldığımız gibi gereğini yaparız."

Binali Yıldırım, İstanbul'da katılacağı bilişim sektörüyle ilgili toplantı nedeniyle Meclis'teki grup toplantısının da iptal ediliğini söyledi.