CB; “Ermeniler İşgal Ettikleri Toprakları Asıl Sahiplerine Terk etmeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermenistan Dağlık Karabağ'da, işgal ettiği yerlerden bir an önce çıkmalı" dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 32.Toplantısı Açılış Oturumu'nun ardından heyet üyelerini kabul eden ve fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nden ayrılırken Azeri bir gazeteci, Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalinin sürmesiyle ilgili ne düşündüğünü  sordu.

CB Erdoğan, "Ermenistan'ın işgalci olduğu bu yerlerden süratle çıkması lazım. Bu konuda BM Güvenlik Konseyi'nin vermiş olduğu kararlar var. Bütün bu kararlarla birlikte Dağlık Karabağ bölgesinde, oraları terk etmesi, hatta anlaşılmış olan belli reyonlar var. O reyonlardan bir an önce çıkması lazım" dedi.

AZERİLER İŞGAL TOPRAKLARINA YENİDEN YERLEŞMELİ

Ermenistan'ın buraları asıl sahiplerine terk etmesi lazım diyen Erdoğan, " Buraların da asıl sahipleri, Azerilerdir. Azerilerin de bu yerlere gelip yerleşmesi lazım. İşgalle bir yere varılmaz. ve şu anda buralarda maalesef işgal söz konusudur. Bu işgale de Türkiye olarak biz karşıyız" diye konuştu.

“GÖREVİ OLAN ARABULUCULAR GEREKENİ YAPSIN”

Karabağ sorunu konusunda Amerika, Rusya, Fransa'nın üzerlerine aldıkları görevi yerine getirmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bu arabuluculuk göreviyse onlara düşen, bu görevi sona erdirmeleridir. Temennim odur ki, buradaki işgal bitsin ve Azeri kardeşlerimiz de topraklarına kavuşsun" şeklinde konuştu.

BRTHABER.COM

Bütün bu çıkışlar ve bölgemizde yaşananlar ile, karşı karşıya geldiğimiz ve gelme ihtimali olan ülkeleri değerlendirdiğimizde ve sorunların üzerine kararlı şekilde gittiğimizde ister istemez aklımıza, olası tehlikelere karşı hangi caydırıcı güçlere sahip olduğumuz sorusu geliyor. Bu bağlamda konvansiyonel silahların yanısıra nükleeer silah veya daha farklı bir teknoloji olup olmadığı da merak ediliyor.
Bu konuda çeşitli rivayetler var ama en gerçekçi olan NATO füzelerinin halen Türkiye'de olma olasılığı olsa gerek.
 
T.M