Bir Mayıs

Mayısın kelime anlamı yılın 5. ayı olmasını yanı sıra “taze sığır gübresidir.”

Mayıs, baharın iyice kendini hissettirdiği, doğada türlü canlıların yeniden doğuşu ile depreştiği bir aydır. Coşkun akan nehirlerin ruhlara heyecan kattığı,  yaradılışın kendini bir daha gösterdiği şölendir mayıs.

 İşte böyle bir ayın emeğin ve emekçinin bayramıyla başlaması da hem yaradılışa hem de mahlûkatın en şereflisi olan insana verilen değerin nişanesidir.

Bütüün ideolojik ve siyasi mülahazalardan uzak olmak üzere ; “Tüm emekçilerin bayramı kutlu olsun.”

İşini aşkı gibi seven ve kollayan, emeğine önce kendisi saygı duyan,  aldığı ücreti fazlasıyla hakeden, yaptığı iş ile arkasından dua okutan, işine ihanet etmeyen, savsaklamayan, elinden ve dilinden emin olunan tüm işçilerin, sanatkârların ve zanaatkârların bayramı kutlu olsun.

İşçinin ücretini zamanında ve kesintisiz ödeyen, hak edene hak ettiğini alın teri kurumadan veren, psikolojik baskı ile işten el çektirme yaptırmayan, işçisini bir nevi ortağı gibi görebilmeyi başaran tüm sanayici, tüccar işverenlerin de işçi bayramı kutlu olsun.

·                                 "Ölçü ve tartıyı tam yapın. İnsanlara mal ve ücretlerini eksik vermeyiniz." (A'râf, 7/85).

·                                 Çalışanlar, kötülük düşünmeye vakit bulamazlar. Çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramazlar. Hz.Ali r.a.

·                                 Çalışmak bizi şu üç büyük beladan kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk. Voltaire

·                                 Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalış. Hadis-i Şerif

·                                 Sakın oturduğunuz yerden "Allah´ım rızkımı ver" deyip durmayın. Gökten ne altın yağar, ne de gümüş? Hz.Ömer r.a.

·                                  “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor; Kıyamet günü üç kişinin karşısında olurum.

1) Benim adımı vererek anlaşan sonra da anlaşmaya uymayan kişi,

2) Hür birini köle olarak satıp parasını yiyen kişi ve

3) İşçi tutup işini gördüren ve ücretini vermeyen kişi’ buyurdu.” Buhari Fethu’l-Bari 4/447

 

Selim Bilâl………………..