Çobanlı Aile Sağlığı Merkezi, Canik Göçmen Sağlığı Merkezi, Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi, Mevlana Aile Sağlığı Merkezi, İlkadım KETEM, Halk Sağlığı Laboratuvarı ve OMÜ Halk Sağlığı Ana Bilim dalında verilen sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirerek buralarda görev yapan sağlık çalışanlarıyla istişarelerde bulunan Genel Müdür Kara, birimlerin çalışmalarıyla ilgili olarak Samsun İl Sağlık Müdürümüz Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’tan bilgi aldı.

Canik 1 nolu Göçmen Sağlığı Merkezi ziyaretinde muayene olan geçici koruma kapsamındaki hastalarla da görüşen Halk Sağlığı Müdürü Doç.Dr. Kara, “Ülkesini yaşadıkları hayati tehlike nedeniyle terk etmek zorunda kalan geçici koruma kapsamındaki kişiler için Sağlık Bakanlığımız tarafından açılan Göçmen Sağlığı Merkezleri bizim için büyük önem arz ediyor. Bu merkezlerde başvuran hastalara Suriye asıllı bir hekim ve iki yardımcı sağlık personeli ve tercümanla birlikte birinci kademe teşhis, tedavi, rehabilitasyon, aşı ve diğer koruyucu sağlık hizmetlerini sunuyoruz. Canik Göçmen Sağlığı Merkezi de bu kapsamda hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı olarak sunduğumuz bu hizmetle ülkelerinin terk etmek zorunda kalan bu insanlara millet olarak nasıl sahip çıktığımızı, zor günde nasıl mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu önemli hizmeti sunduğu için hem burada görev yapan arkadaşlarımıza hem de tüm sağlık ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretlerden sonra Samsun İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileriyle bir araya gelen Doç.Dr. Fatih Kara, ilde sunulan halk sağlığı hizmetlerini ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da yöneticilerden bilgi aldı.