İnce telli saçlara sahip olanlar, saçlarından pek şikâyet ederler. Sürekli sönük görünen, yağlanan saçlar onlar için adeta kâbustur! Peki, ince telli saçlarınla barış imzalamaya ne dersin. Şimdi ince telli saçların sorunlarını ve çözümlerini açıklıyoruz. Sorununu bul, çözümü uygula.

1- Saç maşasının yarım saat sonra bozulması

İnce telli kadınlar saçlarını dalgalandırdıktan yarım saat sonra dümdüz saçlara maruz kalırlar. Çünkü ince telli saçlar çabuk söner ve zor şekil alır. Bu nedenle saçlarının dalgasının uzun süre kalması için önce saçlarına saç bakım yağı uygulayarak nemlenmesini sağlamalısın. Saçlarını şekillendirdikten sonra da saç spreyi ile sabitlemelisin.

 

2- Saçların sürekli yapışması

Hacimli saçlar ince telli kadınlar için hayal olabilir. Saçlarını bir gün dahi yıkamasan başına yapışıp çok sağlıksız görünebilir. Bu nedenle ince telli saçlara sahip kadınlar, yanlarında sürekli kuru şampuan, saç pudrası veya saç spreyi taşımalılardır. Saçlarının başına yapıştığını hissettiğin anda kurtarıcılarını devreye sokmalısın.

 

3- Çabuk yağlanması

İnce telli saçlar, kalın tellere çok çabuk yağlanır. Saçlarını çok fazla yıkamak da saçlarının kurumasına ve yıpranmasına neden olabilir. Bu nedenle saçlarını yıkarken nem veren şampuanları tercih etmelisin. Saçlarının daha az yağlanması için ellerini saçlarına götürmemeli ve yağlı yiyecekler tüketmemelisin.

 

4- Saçların kolay kırılması

Saçların ince telliyse onların çabuk kırıldığını da fark etmişsindir. Kalın telli saçlara göre daha hassas ve yıpranmaya müsait olan ince saçlarına çok özen göstermelisin. Saçlarını uzatmak yerine bob veya orta uzunlukta modeller kullanmalısın.