Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Türkiye’de yılda 1 kişiye 1 diş fırçası bile düşmemekte, her 2 evden birine hiç diş fırçası girmemektedir” dedi.
Samsun Dişhekimleri Odası tarafından “Dişhekimliği Günü” günü münasebetiyle Atatürk Anıtı’na tören yapıldı. Bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle bu tarih “Türk Diş Hekimliği” günü, o günü içeren hafta da “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Diş Hekimleri Odası tarafından Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.
“TÜRKİYE’DE YILDA 1 KİŞİYE 1 DİŞ FIRÇASI BİLE DÜŞMÜYOR”
Tören sonrası açıklamalarda bulunan Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Türkiye ağız-diş sağlığı ile ilgili yayınlanan istatistikler oldukça dikkat çekmektedir. Türkiye’de yılda 1 kişiye 1 diş fırçası bile düşmemekte, her 2 evden birine hiç diş fırçası girmemektedir. Türkiye’de her 3 kişiden 1’i dişlerini günde 1 kez dahi fırçalamamaktadır. Türkiye’de 65 yaş üstü nüfusta dişsizlik oranı yüzde 65’tir. Sağlıklı beslenme ve sigarasız yaşam, hem genel sağlığı hem de ağız-diş sağlığını korumaktadır. Dişleri fırçalamak, diş çürüğü ve diş eti hastalıkların neden olan bakteri plağının uzaklaşmasını sağlamaktadır. Tüm vatandaşlarımızın ‘Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı, meslektaşlarımızın ‘Dişhekimliği Günü’nü en iyi dileklerimle kutlarım” diye konuştu.
Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.