Tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzellikleriyle turizmin yüksek potansiyele sahip şehirlerinden Samsun’da ilçe gezileri sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, ‘Gençlik Hareketi’ etkinliklerini çerçevesinde yürüttüğü ‘Samsun’u Keşfet, Şehrini Farket’ projesi ile lise ve üniversite öğrencilerini gezdirerek ilçeleri tanıtıyor. Organize edilen toplam 20 gezi programına 1200 öğrenci katılacak.

Kış mevsimi sebebiyle geziler, kayak merkezine sahip Ladik’e düzenliyor. 5’ncisi yapılan Ladik gezisine çok sayıda öğrenci katıldı. Otobüslerle Panoroma Dijital Gösterim Merkezi ve Müzesi’nden hareket eden öğrenciler, ilk olarak Ambarköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti. Burada 300 yıllık Şeyhülislam Mehmet Efendi Ahşap Camisi’ni, yöre halkının geçmişte kullandığı etnografik eşyaların sergilendiği Ambarköy Müzesi, Ambarhan’ı gezerek zincirli köprüden geçen lise ve üniversiteliler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ambarköy’de keyifli zaman geçiren öğrenciler ardından Akdağ Kayak Merkezi’ne götürüldü. Burada kendilerine sucuk ekmek ikram edilen öğrenciler, kayak takımları ve kızaklarla kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Turizmin yerel halktan başladığına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu amaçla öğrencilere yönelik ilçe turlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Samsun’un sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu yineleyen Başkan Demir, “Hep söylüyorum. Samsun’un turizm potansiyeli çok yüksek. Şehrimizde tarih, kültür, doğal miras, yayla ve kış turizmi var. Turizm öncelikle kendi halkımızın şehrimizin potansiyellerini bilmesi ve görmesiyle başlar. Biz de bu konuda çaba sarf ediyoruz. Başlattığımız ‘Samsun’u Keşfet, Şehrini Farket’ Projesi’nin amacı da budur. İlçelerimizdeki turistik avantajlarımızı öğrencilerimize tanıtarak, iç turizmi hareketlendirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.