Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde “Yetenek Her Yerde” temasıyla başlatılan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı, Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda kapılarını açtı. Üniversitelilerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkanlarına erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla Eski Makro Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda açılan ve 2 gün sürecek fuara Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OKAF Koordinatörü Dr. Esat Şanlı, Amasya, Hitit, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörleri, çok sayıda kurum, kuruluş ve firma temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KENDİNİZE HEDEF KOYUN

Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Etkinlik, yüz binlerce gencin işverenlerle buluşturulmasına ve istihdam olanaklarından faydalandırılmasına aracılık etmenin yanında nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan her ölçekte işverenlerin de gençlerle doğrudan buluşmasını sağlayacak" dedi.

Kariyer dediğimiz alan geniş ve önemli bir alan diyerek kendi dönemlerinden örnekler paylaşarak konuşmasını sürdüren Başkan Demir, "Bizim dönemimizde üniversiteye gitmek devlette kamuda hayatını kurtarmak olarak algılanıyordu. Hatta bizim gençliğimizde liseyi bitirmek bile devlet memurluğu için önemli bir kariyerdi. Ama şimdi lisansa geliyoruz. Lisans eğitiminin bizi geleceğe taşımada yeterli olmadığını görüyoruz. Daha hayatın başında kendimize hedef koymamız gerekiyor. Yoksa lisans mezunları kitlesi olan bir ülkeye dönüşmek kaçınılmaz oluyor. Bu fuarın en büyük hedeflerinden birisi de budur diye düşünüyorum. Bu konuda ciddi anlamda farkındalık yaratacak" diye konuştu.  

HER ALANDA GENÇLERİMİZLE YOL ALIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda gençlere fırsat tanındığını ve yerli yazılımı her alanda uygulamaya çalıştıklarını da dile getiren Başkan Demir şunları söyledi:

"Biz Samsun'da belediye olarak Aselsan ile örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği uygulamaları. Şu anda Türkiye'de en kapsamlı projeyi biz yürütüyoruz. Genç arkadaşlarla yol alıyoruz. Lityum Pilli kısa süreli şarj sistemine sahip elektrikli otobüsleri biz devreye alıyoruz. Bu noktada Aselsan ile çalışıyoruz. Buna benzer tüm alanlardaki uygulamalardaki yazılımları Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızda üretiyoruz."

GENÇLERE TAVSİYE

Konuşmasını gençlere tavsiyelerle tamamlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı gençlerimizin her alanda yetişmesine kanalize etmiş durumdayız. Sizlere tavsiyem her nerede olursanız olun bulunduğunuz yerin sıradanı olmayın. Mesleğinizin en iyi bileni, en iyi uygulayanı olmak durumundasınız. Herkesin gönlünden değişik alanlar geçebilir. Önemli olan bulunduğunuz alanın başarılısı olmak" diye konuştu.