SASKİ son 3.5 yılda yaptığı altyapı yatırımlarıyla önemli hizmetleri hayata geçiriyor. “Evinde musluğundan su akmayan vatandaş kalmasın” hedefiyle yola çıkan SASKİ, içme suyu olmayan 293 mahalleyi suya kavuşturdu. 2019 yılında 37, 2020 yılında 79, 2021 yılında ise 143 mahallenin su sorununu çözen Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılının Ocak-Eylül döneminde de 34 mahalleye su götürdü. Ekipler, yıl sonuna kadar 23 mahalleyi daha suyla buluşturacak.

17 İLÇEDE 500 MİLYON 400 BİN TL DEĞERİNDE İÇME SUYU YATIRIMI

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü 17 ilçede 500 milyon 400 bin TL değerinde içme suyu yatırımı gerçekleştirdi. Bafra, Vezirköprü Çarşamba, Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerine İçme Suyu Arıtma Tesisleri kazandırdı.

212 MİLYON 703 BİN TL LİK ALTYAPI YATIRIMI

Büyükşehir Belediyesi Samsun’u, tarihinin en büyük altyapı yatırımlarıyla tanıştırdı. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniledi. Dere ıslahları yapıldı. 212 milyon 703 bin TL’lik altyapı yatırımına imza atan SASKİ, Samsun’a 2’si İleri Biyolojik olmak üzere 10 Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi içinde 7/24 mesai yapıyor.

“Tek arzumuz milletimizin sağlıklı yaşam sürmesi” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ekiplerimizle çalışıyoruz, çalıştıkça milletimiz de mutlu oluyor. İnsanımız için samimiyetle yerin altını inşa etmeye devam ediyoruz. İçme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısı, su deposu, terfi merkezi, dere ıslahı ve foseptik ile üst yapı çalışmalarının yapımı için ekiplerimiz sahada. Durmadan ve yorulmadan gece gündüz demeden devam ediyoruz. Samsun'un 17 ilçesinde dev bütçeli altyapı yatırımları inşa ediyoruz. Tek arzumuz var. O da Samsunlu vatandaşlarımızın daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi" dedi.

2024’TE SAMSUN’DA “SUSUZ MAHALLE” KALMAYACAK

Su konusunda rekor çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Demir, “Biz göreve geldiğimizde 425 mahallenin içme suyu problemi vardı. 293 mahallede bu sorunu ortadan kaldırdık. Kalan 132 mahallemizin de su sorununu en kısa sürede çözeceğiz. 2024’e Samsun’u su sorunu olan mahalle kalmadan taşıyacağız. Gönül belediyeciliği anlayışı ile vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Tüm birimlerimizle birlikte hemşerilerimize hizmet etmek adına gündüz gece demeden gayretle çalışıyoruz. Bizim amacımız vatandaşımızın memnuniyetini kazanmak” diye konuştu.