25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından tören düzenlendi. Törene Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, Makine İkmal Daire Başkanı Birol Erdin, Anakent Genel Müdürü Fatih Karaçor, itfaiye erleri ve sendika temsilcileri katıldı. Yılın itfaiyecilerine ve Giresun’da meydana gelen sel felaketinde büyük bir özveriyle çalışan 8 itfaiye erine plaketleri takdim edildi. Ardından itfaiyeciler arama-kurtarma ve yangına müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Teşkilatımızın 306. yılını idrak ediyoruz. Her yıl 25 Eylül itibariyle itfaiye haftamızı kutluyoruz. Samsun itfaiyemiz 96 yıllık bir geçmişiyle, itfaiyecilik tarihinde yerini almıştık. Müdahale gücü, organizasyon yapısı, olaylar karşısındaki organize olma becerisi ve mesleki becerisi açısından da örnek bir teşkilat olduğumuzu düşünüyoruz. Bu noktada itfaiyemiz teknolojiyi yakından takip ederek modern bir görünüme kavuştu. İtfaiyemiz sadece Samsun’a değil tüm ülkemizin destek talep ettiği bir il haline geldi. Tekrar itfaiye haftamızı kutluyor, kazasız belasız bir meslek hayatı diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü ise, “Yaptığınız görev insanlık adına gerçekten minnet duyulabilecek bir görev. Çok kutsal bir meslek icra ediyorsunuz. Bu mesleğe görev verdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum. Elâzığ’da bir deprem felaketi yaşadık, sizleri görevlendirdik ve bizlerin yüzümüzü ağarttınız, gururlandırdınız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın bir nebze yüzlerinin gülmesine vesile oldunuz” diye konuştu.