Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Demir, PARKTEK ve anlık radar uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Samsun'da artık anlık radar olmayacak. Hız koridorları oluşturacağız. 50 yazan yeri 77'e, 70 yazan yeri 82'ye çıkardık" diyen Mustafa Demir, PARKTEK'in de yıl sonunda sözleşmesinin sona erdiğini belirterek, "PARKTEK'i de kaldıracağız" açıklaması yaptı.

Hemşehri derneklerinin başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Mustafa Demir, bu görüşmede Samsun’a yapılan yatırımları anlatarak PARKTEK, Anlık Radar ve Akıllı Şehir Sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

SAMSUN'DA ANLIK RADAR KALKACAK

Hemşeri Derneklerinin başkanları ile yaptığı toplantıda özellikle trafik projelerinde üzerinde durdukları en önemli noktanın can güvenliği olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Demir, dikkatli ve bilimsel bir proje hazırlandığını, bu konsepte Türkiye'de uygulanacak ilk proje olduğunu ifade etti. Ayrıca yapılan sistemle anlık radarların kaldırılacağını da söyleyen Başkan Demir, "Samsun'da artık anlık radar olmayacak. Hız koridorları oluşturacağız. 50 yazan yeri 77'e, 70 yazan yeri 82'ye çıkardık" diye konuştu.

PARKTEK'LERİ KALDIRACAĞIZ

Sistemin üniversite kavşağından başlayıp Belediye Evleri sapağına kadar geleceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şunları dile getirdi.

"Merkezdeki 100. Yıl Bulvarı da bu sisteme dahil. Bazı kavşakları büyütüyoruz. Çoğu yerde küçük göbekleri kaldırıyoruz. Bu sistemi tüm belediye hizmetlerine ve halk kullanım alanlarına yaygınlaştıracağız. Toplu taşımayı Akıllı Şehir Sistemi'ne dahil edeceğiz. Parktek'in sözleşmesi bu yıl sonunda bitiyor. Parktek'leri kaldıracağız. Çevreci, ekonomik ve sessiz çalışan elektrikli otobüsleri de Türkiye'de ilk kez Samsun'da biz hayata geçiriyoruz. Hedefimiz Samsun'daki tüm toplu ulaşımı elektrikli otobüs sistemine çevirmek. Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir proje"