Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Gökhan Şahin yaptığı açıklamada, Samsun’un Bafra ilçesinde 112 Acil Servis ekiplerinin uğradığı saldırıya tepki gösterdi.
"Neredeyse her geçen gün bir sağlık çalışanına uygulanan fiziki ya da sözlü şiddet ile gözlerimizi açıyoruz" diyen Gökhan Şahin, "En son dün Bafra ilçemizde 112 ekibine yapılan fiziksel ve sözlü şiddetle irkildik. Bafra 112’de acil tıp teknisyeni olarak çalışan Serpil Demir kardeşimize yapılan bu şiddet eylemini nefretle kınıyoruz. Tüm Samsun 112 acil çalışanlarına geçmiş olsun diyor ve bunun son olmasını diliyoruz. Fakat biliyoruz ki, bu son olmayacak. Neredeyse her gün bir sağlık çalışanı özellikle 112 acillerde, hastane acillerinde ve yataklı servislerde fiziki ya da sözlü şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddete maruz kalan bu sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı daha sonra şiddete uğradıkları kişilerle karşı karşıya kalmamak ve sıkıntıya gireceklerini düşünerek, korktukları için haklı olarak şikayetçi olmamakta ve resmi makamlara yaşadıklarını bildirmemektedirler. İnsanlara şifa dağıtmaktan başka hiçbir düşüncesi olmayan, basına yansıyan örneklerde gördüğümüz gibi, karla kaplı yollarda olumsuz arazi koşullarında kendi canlarını hiçe sayarak, gerektiğinde hastaları sırtlarında taşıyan sağlık çalışanları bu muameleyi kesinlikle hak etmemektedir. Devletin ilgili kurumları hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir şekilde şiddet eylemlerinin önüne geçecek caydırıcı ve ciddi önlemler alarak ayrıntılı bir şiddet yasası çıkartmalıdır. Çok şükür ki bu olayı da can kaybı olmadan atlatmış bulunuyoruz. Dün Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir. Herkes şunu düşünüyor; bu gün sıra kimde? Çıkarılacak bu yeni yasa da özellikle suç niteliğine göre tutuklu yargılanmak ve sağlık çalışanlarının da, şikayetçi olmalarına bakılmaksızın devletin ilgili kurumları şiddet eylemlerinin üzerine gitmeli ve caydırıcı olabilmesi için mutlaka ciddiyetle sonuçlandırılmalıdır" dedi.
Sağlık çalışanları maddi ve manevi bir çok olumsuz koşullara rağmen görevlerini en güzel şekilde yapabilmek için gayret sarf etmekte olduğunu ifade eden Gökhan Şahin, "Halkımız şunu unutmamalıdır, şiddet uygulamaya kalktığın bir sağlık çalışanı bir gün senin ya da bir yakınının belki de hayatını kurtaracaktır. Bu olayların bir an önce son bulmasını dileyerek bütün sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" diye konuştu.