AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Şehirden Köye Gönülden Gönüle’ projesi kapsamında Terme Cumhuriyet İlkokulu’nda kütüphane açılışı yapıldı. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “Gençlerimizi okumaya teşvik edeceğiz” dedi.
AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 17 ilçede aynı anda başlatılan ’Şehirden Köye Gönülden Gönüle’ projesi kapsamında Terme Cumhuriyet İlkokulu’nda AK Parti Terme İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve AK Parti Terme İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
“OKUMAYA YÖNLENDİRECEK”
’Şehirden Köye Gönülden Gönüle’ projesinin yalnızca çocuklar ve gençlere yönelik olmadığını, okuma etkinlikleriyle de daha çok insana ulaşılacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Göksel, “Gençlik Kolları Başkanlığımıza bu anlamlı projeden dolayı teşekkür ediyoruz. Geleceğimizin mimarı çocuklarımız ve gençlerimizin okuma yeteneklerini ve sürelerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen bu proje, yalnızca çocuklarımızı değil, ailelerini de okumaya yönlendirecektir. Bizim düşüncemiz, 17 ilçemizdeki gençlik kolları üyelerimizin, ilçe yöneticilerimizin hatta belediye başkanlarımızın da halkın arasında kitap okumalarını isteriz. Bu şekilde hem vatandaşlarımızın okuma alışkanlıklarını arttırır hem de yeni neslin okuma alışkanlıklarının gelişmesini sağlar ve örnek teşkil ederiz. Bir kez daha başta İl Gençlik Kolları Başkanımız Caner Göktepe olmak üzere, ilçe gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimlerine teşekkür ederiz” diye konuştu.
“FAYDALI OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ise, “İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve İlçe Gençlik Kolları Yönetimlerimizin de desteğiyle, 17 ilçemizdeki mahallelerde kütüphanelerimizi aynı anda açtık. Tüm arkadaşlarımız da kitapların toplanması ve kütüphanelerin yapımı ve tadilat işlemlerinin tamamlanması konusunda gece gündüz çalıştılar. 28 Şubat’ın ertesinde ’Şehirden Köye Gönülden Gönüle’ projemiz, gerçekten anlamı olan bir çalışma oldu. Bizler ilkokul çağındaki çocuklarımıza kitapları sevdirmeye çalışıyoruz. Bizim için önemli ve değerli bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki, bu projemiz gençlerimizin okuma alışkanlıklarını arttırır ve kişisel gelişimlerine katkı sağlar” şeklinde konuştu.
Bu arada, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından açılan, Terme Cumhuriyet İlkokulu Kütüphanesine ve 17 ilçedeki yeni açılan kütüphanelere, ‘100 Temel Eser’ hediye edildi.
Proje kapsamında, Alaçam Kızlan İlkokulu, Asarcık Akyazı Ortaokulu, Atakum Balaç İlkokulu, Ayvacık Karşı Döngel İlkokulu, Bafra Sarpun İlkokulu, Canik Gödekli İlkokulu, Çarşamba Köroğlu İlkokulu, Ladik Salur 80. Yıl İlkokulu, İlkadım Çatkaya İlkokulu, Havza Aşağı Yuvacık İlkokulu, Kavak Emirli İlkokulu, 19 Mayıs Yörükler İlkokulu, Salıpazarı Karaman Ortaokulu, Tekkeköy Yağbasan Ortaokulu, Vezirköprü Yayla Mahallesi İlkokulu ve Yakakent Karaba İlkokullarında kütüphaneler açıldı.