Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Yönetimi, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na teşekkür şilti verdi.
ASKON Samsun Şube Yönetimi’nden oluşan heyet, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu ile oldukça samimi bir sohbet ortamda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ASKON üyeleri, Samsun’dan Avrupa’ya kapılarını açan ve dünya markası haline gelen YEDAŞ’ın yönetim modelinden faydalanmak istediklerini belirttiler.
SAMSUN EKONOMİSİNE KATKISINI TEŞEKKÜR ŞİLTİYLE TAKDİR ETTİLER
Türkoğlu’nu deneyimlerini paylaşmak üzere toplantılarına davet eden ASKON Şube Başkanı Okudan, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na, Samsun ekonomisine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür şilti sundu. Başkan Okudan, YEDAŞ’ın ülkemiz genelindeki büyük şirketler arasında yer aldığını belirterek, “YEDAŞ’ın Samsun’da zirvede olduğu tartışılmaz. Zaten Samsun’un tüm ekonomik göstergelerinde zirvede yer alıyor” dedi.
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ise, “YEDAŞ, kazandığı paranın vergisini Samsun’a ödeyen bir şirkettir. Samsun’un gurur tablosuna ilk olarak 2011 yılında dahil olduk ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da ’kurumlar vergisi rekortmenleri’ arasında zirveyi bırakmadık. İstihdama katkı, en çok prim ödeyen şirket gibi birçok alanda zirvede yer aldık. Finansal açıdan Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösteren şirketimiz, dünyanın büyük yatırımcı şirketleri tarafından izlenmektedir” diye konuştu.
TÜRKOĞLU, ASKON ÜYELERİNE TECRÜBELERİNİ ANLATACAK
ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na ASKON’un faaliyetleri hakkında bilgi verirken, YEDAŞ’ın liderlik edeceği projelere imza atmak istediklerini dile getirdi. Ortak paydalarının ‘Samsunculuk algısının oluşturulması’ olduğunun altını çizen ASKON Başkanı Okudan, “YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğlu’ndan, ASKON üyelerinin katılacağı deneyim toplantılarında ‘kurumsallaşma’ yolundaki bilgi ve deneyimlerini paylaşmasını istedik. Kendisi de bu talebimiz geri çevirmedi. ASKON adına teşekkür ediyoruz. Ekim ayı içerisinde programının uygun olması halinde toplantımızda, ASKON üyeleriyle bir araya gelecek” şeklinde konuştu.
“PAYDAŞLARIMIZLA ARAMIZDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİRLİKTELİĞİMİZ VAR”
Sponsorluğun ‘çıkar taşıyan’ bir ilişki olduğunu ve bu tür eylemleri YEDAŞ olarak kabul etmediklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu şunları söyledi: “Biz, dünyanın kabul ettiği Toplam Kalite Yönetim Modeli ile yönetilen bir şirketiz. Bu yönetim modelinde asıl olan ‘sürdürülebilir’ olmaktır. Markalaşabilmek, kurumsallaşabilmektir. Herkes YEDAŞ’ın müşterisi aynı zamanda paydaşıdır. Biz paydaşlarımız için neler yapıyoruz? Sadece elektrik dağıtımı hizmeti mi? Elbette hayır. Biz onlarla hayatlarının her anında sosyal sorumluluk projelerimizle beraberiz. Yani paydaşlarımızla aramızda ‘sürdürülebilir’ bir birlikteliğimiz var.”
5 yaşındaki YEDAŞ’ın, Avrupa’da kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında ilk 10’da yer aldığına dikkat çeken Türkoğlu, “Dünyada büyük şirketlerin arasında yer alabilmenin üç başlığı bilgi teknolojileri, kalite, kurumsallaşma. Eğer bu başlıkları entegre edebilmiş ve rol model bir yönetim anlayışıyla çevrenize liderlik edebiliyorsanız, doğru yoldasınız demektir” ifadelerini kullandı.
ASKON ÜYELERİNDEN, TÜRKOĞLU’NA LİDERLİK TEKLİFİ
ASKON üyeleri, Türkoğlu’nun anlattığı başarı hikayelerinden oldukça etkilenirken, farkındalık oluşturabilecek projelere liderlik etmesini istedi. Türkiye’deki elektrik dağıtımı şirketleri arasında Kalite Derneği’ne (Kal-Der) üye olan ilk ve tek dağıtım şirketinin YEDAŞ olduğunu belirten Türkoğlu, “Kal-Der’in de destekleyeceği Toplam Kalite Yönetim Modeli’nin Samsun’da uygulanmasında liderlik edebilir, rol model olabiliriz” açıklamasında bulundu.
YEDAŞ Genel Müdürlük Hizmet Binası’nda gerçekleşen kahvaltı programına ayrıca ASKON yönetim kurulu üyeleri Recep Ocak, Fikret Mırık, Bülent Özdere, Mustafa Kılıç, Şefik Sağlam, Ramazan Sayal ve Recep Yazgan katıldı.